Павлущик Володимир Васильович

Посадові злочини детектива Павлущик Володимира Васильовича

НАБУ, Новости

10.11.2016 року, Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду м.Києва Кізюн Л.І.
по справі № 760/17927/16-к, було зобов’язано керівника відділу детективів НАБУ внести відомості заяви за вих. № 536/10 від 10.10.2016 року про вчинене кримінальне правопорушення слідчим суддею Рівненського міського суду Рівненської області Денисюком П.Д.
Однак, всупереч вимогам рішення слідчого судді Солом’янського районного суду м.Києва Кізюн Л.І., тимчасово виконуючий обов’язки керівника Другого відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Павлущик Володимир Васильович напрочуд відмовився виконати вимоги Ухвали по справі № 760/17927/16-к, про що власне і написав у своєму листі за № 0412-188/43719 від 05.12.2016 року.
Останнє являється кримінально караємим вчинком, що переслідується ст.382, 396 КК України.
Небезпідставно вважаю, що в діях ТВО керівника другого ВД першого ПД ГПД НАБУ Павлущик Володимира Васильовича є склад кримінального правопорушення, що передбачене ст.382, 396 КК України.
Судове рішення, що набрало законної сили, якщо інше не передбачено цим Кодексом, звертається до виконання не пізніш як через три дні з дня набрання ним законної сили або повернення матеріалів кримінального провадження до суду першої інстанції із суду апеляційної чи касаційної інстанції або Верховного Суду України. Суд разом із своїм розпорядженням про виконання судового рішення надсилає його копію відповідному органу чи установі, на які покладено обов’язок виконати судове рішення.
У разі якщо судове рішення або його частина підлягає виконанню органами державної виконавчої служби, суд видає виконавчий лист, який звертається до виконання в порядку, передбаченому законом про виконавче провадження. Органи, що виконують судове рішення, повідомляють суд, який постановив судове рішення, про його виконання. До набрання обвинувальним вироком законної сили обвинувачений, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути переведений у місце позбавлення волі в іншу місцевість. Звернення судового рішення до виконання – процесуальна дія, яка виражається в наданні слідчим суддею, судом визначеному законом чи судовим рішенням органу, установі, юридичній чи фізичній особі розпорядження виконати судове рішення, що набрало законної сили.
Звернення судового рішення до виконання полягає, якщо інше не передбачено КПК, у направленні слідчим суддею, суддею суду, що його постановив, або головою суду протягом трьох діб з дня набрання ним законної сили або повернення матеріалів кримінального провадження із суду апеляційної чи касаційної інстанції або Верховного Суду України відповідному органу, установі, юридичній чи фізичній особі (наприклад, батькам, опікунам, піклувальникам про передання неповнолітнього підозрюваного, обвинуваченого під їх нагляд як запобіжний захід) письмового розпорядження про виконання судового рішення. До розпорядження про виконання судового рішення обов’язково додається його копія.
Вирок або ухвала суду, які набрали законної сили, обов’язкові для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для усіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягають виконанню на всій території України.
Вирок або ухвала суду, які набрали законної сили, набувають ознаки обов’язковості для всіх суб’єктів, названих у коментованій статті. Вони підлягають обов’язковому виконанню на всій території України як і закон. Обов’язковість судових рішень забезпечується державою.
За ухилення засудженого від покарання, відбування покарання у вигляді обмеження волі та у вигляді позбавлення волі, за втечу з місця позбавлення волі, втечу зі спеціалізованого лікувального закладу настає кримінальна відповідальність (ст.ст. 389, 390, 393, 394 КК). Закон також встановлює кримінальну відповідальність службових осіб за умисне невиконання вироку, ухвали суду, що набрали законної сили, або за перешкоджання їх виконанню (ст. 382 КК України).
Набрання судовим рішенням законної сили зобов’язує суд звернути його до виконання, а уповноважених на те осіб, органів і установ зобов’язує виконати його в належні строки і в повному обсязі приписів, зазначених у ньому. Вирок за тим самим обвинуваченням, що набрав законної сили, або постановлена ухвала суду про закриття кримінального провадження за тим самим обвинуваченням є обов’язковими для слідчого, прокурора, слідчого судді та суду в тому плані, що в разі з’ясування їх існування на будь-якій стадії кримінального провадження кримінальне провадження підлягає безумовному закриттю (п. 6 ч. 1 ст. 284 КПК), оскільки підпадає під дію принципу, сформульованому у ч. 1 ст. 61 Конституції України: “Ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення”.
Умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню карається штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади Чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Ті самі дії, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб,- караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Об’єктом злочину є порядок діяльності суду як органу правосуддя, що передбачає точне і своєчасне виконання його рішень. З об’єктивної сторони невиконання судового рішення може характеризуватися:
1) невиконанням службовою особою вироку, рішення, ухвали чи постанови суду, що набрали законної сили;
2) перешкоджанням службовою особою виконанню вироку, рішення, ухвали чи постанови суду, що набрали законної сили (ч.1 ст. 382 ККУ);
3) невиконанням службовою особою рішення Європейського суду з прав людини (ч.З ст. 382 ККУ).
Невиконання судового рішення полягає у невжитті службовою особою, до якої звернуто виконання вироку, рішення, ухвали або постанови суду, що набрали законної сили, передбачених законом заходів щодо їх виконання. Невиконання може виражатися у прямій відмові виконати судове рішення або в ухиленні від його виконання. Відмова означає явне, відкрите, висловлене усно або письмово небажання службової особи виконати судове рішення (наприклад, керівник підприємства відверто ігнорує рішення суду про заміну споживачеві придбаного ним неякісного товару на аналогічний товар належної якості). Ухилення – та сама відмова, яка має завуальований характер: службова особа відкрито не заявляє про відмову виконати судове рішення, але діє таким чином, що фактично унеможливлює його виконання.
Перешкоджання виконанню судового рішення передбачає протидію службової особи, наділеної законом певними повноваженнями щодо реалізації вимог, які у ньому містяться, з метою недопущення його реалізації. Така протидія може виражатися у прямій забороні своїм підлеглим виконувати вимоги державних виконавців державної виконавчої служби, погрозі застосувати до певних осіб, у тому числі і службових, насильства, спробі підкупити чи обманути їх з метою недопущення виконання судового рішення.
Відповідальність за ч. ч. 1 і 2 ст. 382 настає у випадку невиконання рішення лише одного органу державної влади – суду. Поняттям суд охоплюються всі існуючі в Україні суди, які входять до судової системи України: Конституційний Суд України і суди загальної юрисдикції, у т.ч. спеціалізовані.
Відповідальність за ст. 382 може настати лише у випадку невиконання службовою особою правосудного судового рішення. Неправосудне судове рішення відповідно до законодавства України підлягає скасуванню, а винесення завідомо неправосудного судового рішення тягне відповідальність судді за ст.375 ККУ.
Для наявності складу злочину, передбаченого ч.1 і 3 ст. 382, не потрібно, щоб невиконання судового рішення було злісним. Злочин є закінченим з моменту відмови виконати судове рішення (з початку ухилення від виконання судового рішення) або з моменту перешкоджання його виконанню. Для визначення моменту закінчення цього злочину важливим є встановлення моменту надходження судового рішення до службової особи, яка повинна його виконувати, і строку виконання судового рішення, який встановлено законом або судом.
У відповідності до вищенаписаного, нами було відкрито карну справу на детектива ГПД НАБУ Павлущик Володимира Васильовича за № 42017000000000984 від 23.03.2017 року за ст. 382 КК України.
Чекаємо на об’єктивне досудове розслідування вчиненого детективом ГПД НАБУ Павлущик В.В. злочину і на справедливий вирок суду. Також очікуємо належного громадського резонансу і потрібної реакції мас-медіа.

Павлущик Володимир Васильович єрдр

Підписатися
Сповістити про
5 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ангеліна
7 роки тому

Це бидло мав би свинарники в колгоспі вичищати, та коровам хвости крутити. Так ні ж бо, продерлася падлюка в НАБУ щоби зарплату мішками носити, і хабарі машинами возити.

Влада
7 роки тому

Дії виконуючого обов’язки керівника Другого відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Павлущик Володимира Васильовича щодо вимог Ухвали по справі № 760/17927/16-к є безспірно злочинними. Таких моральних уродів і казладоїв потрібно без суда і слідства розстрілювати на робочих місцях, а не видавати заробітну плату за державну зраду по 100 000 грн. в місяць.

Колян
7 роки тому

Еще один гомосек Артема Сытника. И почему этих голубятников и конченных уродов народ Украины должен кормить и поить?

Ирина
7 роки тому

Такое впечатление что эти пидрасы лишены божьего дара жить честно и порядочно!

Сантана
7 роки тому

Такое впечатление, что детективы НАБУ – уроды от рождения. Нормальные люди идут в бизнес или работают в шахтах!