zlodij_obrobleno

Синдикат крадіїв і поліції. Можаєв І.М. і Саковський С.В.

Люди, Новости

11.04.2018 року, по вул.Олексія Шовкуненка,3 в м.Києві, рівно рівно в 08 годин і 20 хвилин, особа, що є у близьких стосунках з громадянином Можаєвим Ігором Миколайовичем (що мешкає за адресою: м.Київ, вулиця Олексія Шовкуненка,3 квартира 180) та/або Саковським Сергієм Володимировичем (що мешкає за адресою: м.Київ, вулиця Олексія Шовкуненка,3 квартира 184), вчинила крадіжку – викрадення відеокамери і мікрофону приватного підприємства (зазначення назви і адреси підприємства) на загальну суму 3000 (три тисячі) грн.
Крадіжка характеризується явним зухвальством злодія та впевненістю його в своїй безкарності, так як вчиняв злочин з самого зранку і в момент максимального руху людей, з застосуванням завчасно приготовлених інструментів: шуруповерт, ніж, викрутка…
Оперативно-слідча група СВ Солом’янського УП ГУ НП в м.Києві, після ряду слідчих і криміналістичних дій, кваліфікувала вчинення злочину за ч.2 ст. 185 КК України.
За попередньою інформацією, громадянин Можаєв Ігор Миколайович та Саковський Сергій Володимирович, не дивлячись на те, що кожний із них вже проходить у 6 (шести) кримінальних провадженнях за ч.2 ст.185, ч.4 ст.296, ч.2 ст.206, ч.2 ст.366 КК України, ініціювали повторне викрадення майна юридичної особи.
В той же самий час, громадянин Можаєв Ігор Миколайович, із своєю сім’єю тривало уникає допитів і слідчого, переховуючись за адресою: м.Київ, вул.Кібальчича, буд.15-а, кв.102, здавши в оренду свою квартиру по вул. О.Шовкуненка,3 кв.180. Також уникає допитів і слідчого Саковський Сергій Володимирович, навмисно не отримуючи повістки слідчого і не відкриваючи двері оперуповноваженим СВ Солом’янського УП ГУ НП в м.Києві.
Під час крадіжки приватного майна, через необережність зухвалого злодія, його обличчя випадково попало в кард камери відеоспостереження, у зв’язку з чим появилася надія на його встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності. Крім того, як це добре видно на копії відеозапису, даного злодія добре упізнали дві особи, одна з яких навіть повернулася і дивилася злодію в спину, коли той швидко покидав територію вчиненого злочину.
Відповідно, з метою якнайшвидшого встановлення особи, яка вчинила крадіжку по вулиці Олексія Шовкуненка,3 в м.Києві рівно в 08 годин і 20 хвилин 11.04.2018 року, а також для з’ясування її нинішнього місцезнаходження з метою притягнення її до кримінальної відповідальності та з’ясування всіх обставин справи, в тому числі – причетності до вже не першого вчинення злочину громадянами Можаєвим Ігором Миколайовичем (з членами його сім’ї) та Саковським Сергієм Володимировичем, приватне підприємство призначає винагороду за надання точної інформації про особу, яка є на даному фото і на відеозапису з відеореєстратора (пропозиції подавати на даному сайті в рубриці “Контакти”).
Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб — карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Крадіжка, вчинена у великих розмірах,- карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
У статтях 185,186 та 189-191 повторним визнається злочин, вчинений особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених цими статтями або статтями 187, 262 цього Кодексу.
У статтях 185,186,189 та 190 цього Кодексу значна шкода визнається із врахуванням матеріального становища потерпілого та якщо йому спричинені збитки на суму від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У статтях 185-191 цього Кодексу у великих розмірах визнається злочин, що вчинений однією особою чи групою осіб на суму, яка в двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.
У статтях 185-187 та І89-193 цього Кодексу в особливо великих розмірах визнається злочин, що вчинений однією особою чи групою осіб на суму, яка в шістсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.
Закон визначає крадіжку як таємне викрадення чужого майна. Від усіх інших форм викрадення крадіжку відрізняє спосіб вилучення такого майна — таємність.
Таємним визнається таке викрадення, здійснюючи яке, винна особа вважає, що робить це непомітно для потерпілих чи інших осіб. Як правило крадіжка вчинюється за відсутності будь-яких осіб (власників, володільців майна, осіб, під охороною яких воно перебуває, очевидців тощо). Крадіжкою визнається також протиправне вилучення чужого майна і тоді, коли воно здійснюється у присутності потерпілого або інших осіб (наприклад, ці особи спостерігають за діями винного на певній відстані), але сам винний не усвідомлював цього моменту і вважав, що діє таємно від інших осіб. Таємним також визнається викрадення, яке вчинюється у присутності потерпілого або інших осіб, але непомітно для них (наприклад, кишенькова крадіжка).
Таємним викрадення є і у випадку, коли воно вчинюється у присутності потерпілого чи інших осіб, які через свій фізіологічний чи психічний стан (сон, сп’яніння, малолітство, психічне захворювання тощо) не усвідомлюють факту протиправного вилучення майна: не можуть правильно оцінити і розуміти зміст, характер і значення дій винного. Це також стосується випадків, коли протиправне вилучення чужого майна здійснюється у присутності сторонніх осіб, які не усвідомлюють злочинного характеру дій винного, вважаючи, що таке майно належить йому на праві власності або він має право розпорядитися цим майном.
Тобто, йдеться про випадки, коли у осіб, які спостерігають за протиправним вилученням майна, відсутнє чітке розуміння щодо правового режиму майна — його фактичної належності або повноважень винного стосовно такого майна. Дії, розпочаті як крадіжка, але виявлені потерпілим чи іншими особами і, незважаючи на це, продовжені винною особою з метою заволодіння майном або його утримання, належить кваліфікувати як грабіж, а у разі застосування насильства чи висловлювання погроз його застосування — залежно від характеру насильства чи погроз — як грабіж чи розбій.
Крадіжка визнається закінченою з моменту протиправного вилучення майна, коли винна особа отримала реальну можливість розпорядитися чи користуватися рим (заховати, передати іншим особам, вжити за призначенням тощо). Визначення того, чи мала особа можливість розпорядитися чи користуватися викраденим майном, вирішується у кожному конкретному випадку з урахуванням характеру майна (зокрема його властивостей, розміру, ваги). місця, з якого воно було вилучено (територія заводу, сільськогосподарські угіддя, сейф, магазин тощо) та інших обставин, які дають змогу констатувати факт розпорядження, користування майном на власний розсуд (спосіб охорони майна, механізм вилучення майна, момент затримання винної особи тощо). Суб’єктом злочину може бути осудна особа, яка досягла 14-річного віку.
Суб’єктивна сторона крадіжки характеризується прямим умислом на заволодіння чужим майном. Змістом умислу винного при крадіжці охоплюється його переконаність у тому, що викрадення ним майна здійснюється таємно від потерпілого, очевидців або осіб, у володінні чи під охороною яких знаходиться майно: за відсутності сторонніх осіб; у їхній присутності, але непомітно для них; у присутності таких осіб і на «їхніх очах», але за умови, що вони не усвідомлюють характеру вчинюваних винним дій; у присутності сторонніх осіб, на потурання (а через це і на втаємничення своїх дій) яких, в силу особливих зв’язків чи стосунків з ними, розраховує винний тощо. Обов’язковою ознакою суб’єктивної сторони крадіжки є корисливий мотив. Кваліфікованими видами крадіжки є вчинення її:
1) повторно;
2) за попередньою змовою групою осіб;
3) у великих розмірах;
4) в особливо великих розмірах;
5) організованою групою, а також крадіжка$
6) поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище;
7) що завдала значної шкоди потерпілому.
Таким чином, відомості щодо вчинення повторних кримінальних правопорушень мають всі ознаки злочину, що передбачені ч.2 ст.185 КК України та підлягають невідкладному внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань і є підставою для початку проведення досудового розслідування. Відповідно, за даними фактами було внесено до ЄРДР відповідні відомості протоколу прийняття усної заяви про вчинення кримінального правопорушення і розпочато досудове розслідування СВ Солом’янського УП ГУ НП у м.Києві. Очікуємо на відповідний суспільний резонанс та на небайдужість мас-медіа.

ukrav_kameru_11_04_18

yerdr_vikradennya-videokameri

Підписатися
Сповістити про
5 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Руслана
6 роки тому

таких відморозків потрібно вираховувати і цілими сім’ями вирізати, щоб потомства злодійського на світ не плодили

Лана
6 роки тому

хороший злодій – мертвий злодій! нехай горять в диявольському пеклі їх брудні потаскухи мами, шакали-отці і їх нащадки дебіли-байстрюки.

Катя
6 роки тому

схожий на чахоточного лизуна (вафліста). напевно недавно з казенного дому випустили мусора

Степан
6 роки тому

а я думаю що це типічний спідоносний педофіл. йому ж якось потрібно заробляти на вазелін для змащування дупи

Данило
6 роки тому

бидлота живиться як ота натільна вош людськими соками. таких падлюк потрібно вичисляти і заживо хоронити в землю.