олександр свистунов фото

Раунд 1: Свистунов Олександр Вікторович проти бюджету Києва

Госучреждения, Новости, Чиновники

У зв’язку з тим, що ТОВ «Адамант» і ТОВ «Адамант-Телеком» рейдерськи заволоділи земельною ділянкою в Дарницькому районі м.Києва та на ній незаконно побудували стаціонарні цегляні будівлі і гаражні споруди, що загрожують безпеці життю і здоров’ю оточуючих, при цьому уникаючи сплати податків за користування землею впродовж 12 (дванадцяти) років, завдавши збитку бюджету м.Києва на суму понад 1,500 000 (півтори мільйони) грн., нашою організацією неодноразово та впродовж двох років подавалися письмові звернення до ВО директора та головного архітектора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Бондар Г.В. та особисто директору держархітектури Свистунову Олександру Вікторовичу, які вказаними посадовими особами досі ігноруються.
30.01.2016 року, на підставі вищенаписаного, нами було подано запит за вих. № 04/16 ВО директора та головного архітектора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Бондар Г.В. щодо рейдерського захвату комунальної землі (в тому числі значної частини дитячого майданчика) та незаконного зведення стаціонарних і тимчасових споруд ТОВ «Адамант» і ТОВ «Адамант-Телеком», що загрожують життю і здоров’ю мешканцям (в тому числі дітей) прилеглих територій. Відповіді на дане наше звернення і досі немає.
12.02.2016 року нами було подано повторний запит за вих. № 15/16 ВО директора та головного архітектора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Бондар Г.В. щодо рейдерського захвату комунальної землі (в тому числі значної частини дитячого майданчика) та незаконного зведення стаціонарних і тимчасових споруд ТОВ «Адамант» і ТОВ «Адамант-Телеком», що загрожують життю і здоров’ю мешканцям (в тому числі дітей) прилеглих територій. Відповіді на дане звернення і досі немає.
17.02.2016 року нами було подано вимогу за вих. № 29/16 ВО директора та головного архітектора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Бондар Г.В. про повернення в комунальну власність рейдерськи захваченої комунальної землі та про демонтаж незаконно зведених стаціонарних і тимчасових споруд ТОВ «Адамант» і ТОВ «Адамант-Телеком», що загрожують життю і здоров’ю мешканцям (в тому числі дітей) прилеглих територій. Відповіді на дане звернення і досі немає.
06.01.2017 року, враховуючи численні скарги мешканців Солом’янського району м.Києва щодо масового самозахоплення комунальної землі та незаконної забудови прибудинкових територій житлового фонду Солом’янського району міста Києва, а також щодо масового самовільного розміщення рекламних засобів на житлових будинках та тимчасових спорудах таких вулиць:
1) проспект Повітрофлотський;
2) вулиця Шовкуненка;
3) вулиця Богданівська;
4) вулиця Сурікова;
5) вулиця Калінінградська;
6) вулиця Стадіонна;
7) вулиця Василя Липківського
8) вулиця Гладківська
9) вулиця Солом’янська,
що налічують порядка 350-400 незаконних рекламних засобів на площі 0,5 квадратного кілометра та складають реальну загрозу життю оточуючим та мешканцям цих самих будинків, нами було подано в черговий раз заяву директору держархітектури Свистунову О.В. про сформування компетентної комісії та разом з членами нашої громадської організації провести відповідні перевірки і скласти Акти виявлених порушень.
Крім того, згідно виявлених порушень зробити подання в суд, з метою повернення в комунальну власність самозахоплених ділянок комунальної землі та знести незаконні будівлі і тимчасові споруди.
Також, у відповідності до ст. 197-1 КК України, повідомити прокуратуру м.Києва про вчинення кримінального правопорушення приватними особами та суб’єктами господарювання.
Підставами для наших звернень до керівників Департаменту держархітектури КМДА було:
– статут міжнародної громадської організації «Україна проти свавілля чиновників»
– делегування спеціальних повноважень Міністерством юстиції України
– скарги громадян Солом’янського району м.Києва
– незаконне заволодіння земельними ділянками житлового фонду Солом’янського району м.Києва
– масовість зведень незаконних будівель та тимчасових споруд
– уникнення від сплати податків за користування землею і за розміщення рекламних засобів
– бездіяльність органів виконавчої влади Солом’янського району м.Києва
– корупційна діяльність посадових осіб.
25.01.2017 року, із запізненням відповідей на наші звернення аж на 12 (дванадцять) місяців, листом за № 055-1140 директор держархітектури КМДА Свистунов О.В. повідомив нашу громадську організацію, що «…питання щодо проведення перевірки самовільно встановлених об’єктів малої архітектурної форми та здійснення архітатектурно-будівельного контролю за самовільно зведеними об’єктами містобудування до повноважень Департаменту містобудування та архітектури не належать».
26.01.2017 року, із запізненням відповідей на наші попередні звернення аж на 12 (дванадцять) місяців, листом за № 055-1208 директор держархітектури КМДА Свистунов О.В. повторно повідомив нашу організацію, що «…питання щодо проведення перевірки самовільно встановлених об’єктів малої архітектурної форми та здійснення архітектурно-будівельного контролю за самовільно зведеними об’єктами містобудування до повноважень Департаменту містобудування та архітектури не належать».
24.02.2017 року, листом за № 055-3370 заступник директора держархітектури КМДА Яструбенко Олександр Васильович повідомив нас, що «…у відповідності до ст.21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», мала архітектурна форма – це елемент декоративного чи іншого оснащення об’єкта благоустрою…», до яких, як з цього витікає, не належать стихійно збудований ТОВ «Адамант» двоповерховий будинок та 2,5-3 метрові цегляні паркани навколо незаконно побудованого будинку, а також самовільно прибудовані до житлових будинків у Солом’янському районі м.Києва тераси, лоджії, балкони, магазини, ресторани, павільйони і т.д.
07.03.2017 року, листом за № 064-2216 від першого заступника директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Т.Панчій, яким нас було повідомлено, що у відповідності до рішення КМДА від 02.04.2015 року за № 317/1182, було уповноважено директора держархітектури КМДА Свистунова О.В. опрацювати надані нами докази вчинення ТОВ «Адамант» і ТОВ «Адамант-Телеком» рейдерського захвату землі і незаконного зведення будівель.
Однак, дане звернення першого заступника директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Т.Панчій досі являється проігнорованим директором держархітектури КМДА Свистуновим Олександром Вікторовичем.

Останнє в діях Свистунова О.В. та Бондар Г.В. констатує наявні факти корупції, перевищення владних повноважень та покриття вчинених злочинів низкою юридичних і фізичних осіб.
Небезпідставно вважаю, що в діях директора Департаменту містобудування та і архітектури Свистунова Олександра Вікторовича та ВО директора і головного архітектора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Бондар Г.В. є склад кримінального правопорушення, що передбачений ст. 364, 364-1, 368, 366 КК України.
Діями директора Департаменту містобудування та і архітектури Свистунова Олександра Вікторовича та ВО директора і головного архітектора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Бондар Г.В. бюджету м.Києва було завдано шкоду на суму 30 000 000 (тридцяти мільйонів) грн.
Залишається з цього приводу очікувати належних результатів об’єктивного досудового розслідування ГПД НАБУ та відповідної реакції мас-медіа.

Свистунов_Олександр_Вікторович_єрдр

svistunov-oleksandr-viktorovich-vityag-yerdr

єрдр-набу-Свистунов-Олександр-Вікторович

Підписатися
Сповістити про
10 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Коля
7 роки тому

цей олександр свистунов явно підарас! подивився на його фотки в інеті: одівається він і малює за стилем гомосятіни!

Тома
7 роки тому

Не зря у этого Свистунова фамилия такая, чтобы в мерии бздеть и свистеть, а сам втихаря бабло мешками от Ивана Петухова (ООО “Адамант”) носит и на огороде на своей даче в стекляных банках закапывает.

Петя
7 роки тому

І доки цього придурка і корупціонера Олександра Свистунова Кличко триматиме в Департаменті архітектури? Мало того, що сам дорвався бомжем до влади, так ще й всюди понасадив виродків і хабарників

Руся
7 роки тому

голубятники везде нужны, так как пидрасов – еще больше!

Зоя
6 роки тому

цей свистунов безспірно є шахрай-безпридільник! однак є запитання до мера Кличка, навіщо ти падлюко тримаєш на роботі такого шахрая-безпридільника? напевне він з ним в долі, адже будівництво в Києві – це також частина бізнесу нашого мера.

Люда
6 роки тому

можна подумати мер кличко не знає про те, що 6 січня 2017 року також на роботу не вийшли в КМДА ще біля 95% чиновників? чому ж тоді він видав усім повну заробітну плату? очевидно що тому, що йому начяхати на бюджет києва як і на киян! він же подданий дяді СЕМА – американець!

Сюзен
6 роки тому

А навіщо тоді НАБУ? Хіба це не їх справа? Тут ймовірніше має місце міжнародна змова – добити економіку України, вирвати її від Росії, а потім накласти свої брудні лапи на надра і землі нашої держави!

Коля
6 роки тому

з оглядом на відсутність будь-якого контролю за безчинністю чиновників, народ сам має вершити такі суди шляхом самосуду. якщо вірити петру порошенку, в Україні 300 000 героїв АТО. невже у цих самих героїв АТО забракне сили і духу на те, щоб свистунову кинути через вікно пару гранат? може за таких умов інші корупціонери угомоняться?

Оксана
6 роки тому

судячи з того, що цей свистунов досі живий і здравствує, рівно як і мільйони інших йому подібних безпридільщиків-чиновників, можна сміло заявити про те, що справжніх героїв вже немає в живих. залишилися в живих лише ті атошніки, які правильніше називати найманцями, що здатні лише на вбивство і гвалтування жінок і дітей в зоні АТО.

Наталія
6 роки тому

Я теж так думаю. В якій це іншій європейській країні найманцям надавали за вбивство і грабування ще й ксіви пільговика? В цьому якрах ховається відповідь, хто їх найняв і чим надумав розрахуватися з ними! На таке здатні лише іудеї!