Ткаченко-Анна-Володимирівна

Ватники Ткаченко А.В. і Охріменко С.І. пресують волонтерів

Новости, Полиция, Популярные новости

22.10.2021 року слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві було відкрите сфабриковане проти громадської організації кримінальне провадження
№42021100000000654 за ч.1 ст.377 КК України, з приводу якого досі проводиться незаконне розслідування.
І це в той самий час, коли на обліку в даному підрозділі поліції знаходиться з 2015 року по теперішній час досі не розслідуваних біля 750 кримінальних справ, відкритих громадською організацією за фактамими вчинених злочинів: не сплата податків та приховування найманої робочої сили від реєстрації в органах ДПС, розбій, напад і застосування не зареєстрованої вогнепальної зброї, знищення майна, незаконене вилучення майна, замах на вбивство керівника громадської організації, виготовлення та збут наркотиків, перешкоджання законній господарській діяльності, перешкоджання діяльності громадських організацій, перевищення повноважень, зловживання владою, корупція, переслідування, погрози, вимагательство, викрадання енергоносіїв та теплової енергії, привласнення і розтрата державного майна, перешкоджання здійсненню виборчого права, незаконне розміщення реклами та уникнення сплати податків за її розміщення, незаконне будівництво, загарбання земельних ділянок, незаконее облаштування вхідних груп, незаконне облаштування малих архітектурних груп, дитяча проституція, несплата військового збору, незаконна господарська діяльність, протиправне облаштування точок продажу “Кава на колесах” та швидкої їжі, отруєння артезіанських свердловин ПММ, самозабудова дитячих майданчиків, винесення неправосудних рішень, підроблення, надання допомоги організованим угрупуванням, приховування злочинів, колабораціонізм, державна зрада, самовправство, самогоноваріння та незаконний збут алкогольних засобів.
Це також стосується досі не виконаних даним підрозділом поліції біля 370 ухвал суду, якими було зобов”язано внести відповідні відомості до ЄРДР про вчинені кримінальні правопорушення та надати особі_1 як заявнику, відповідні витяги з ЄРДР та Пам”ятки про процесуальні права та обов”язки потерпілого.
Враховуючи те, що доказів вчиненого кримінального правопорушення у справі кримінального провадження № 42021100000000654 від 22.10.2021 року не існувало, старша слідча слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві Ткаченко Анна Володимирівна ініціювала проведення незаконного обшуку медичного Центру, який належить керівнику громадської організації.
А для цього ст.слідча Ткаченко А.В. та прокурор відділу Київської міської прокуратури Охріменко Сергій Іванович вступили в злочинну змову із слідчим суддею Голосіївського районного суду м.Києва Колдіною Олександрою Олегівною, якій завідомо неправдиво повідомили, що нібито громадська організація орендує усі приміщення медичного центру. Як результат, слідча суддя Голосіївського районного суду м.Києва Колдіна О.О., винесла неправосудне рішення, яким дозволила моральним виродкам і бандитам у погонах провести незаконний обшук усіх приміщень медичного центру слідчими СУ ГУ НП у м.Києві Ткаченко А.В., Захлібному Олександру Михайловичу, о/уповноваженим СУ ГУ НП у м.Києві Гаврилюку Максиму Івановичу та Жарову Віталію Юрієвичу, а також прокурору прокуратури м.Києва Охріменку С.І. На повідомлення даним особам того, що в приміщеннях даного медичного центру більше не знаходиться громадська організація, адже вона змінила своє місце знаходження, слідчі Ткаченко А.В., Захлібний О.М., о/уповноважені СУ ГУ НП у м.Києві Гаврилюк М.І. та Жаров В.Ю., а також прокурор Охріменко С.І., зовсім не реагували.
Як результат, вищевказані особи, під керівництвом ст.слідчої Ткаченко А.В., при свідках Шипко Володимиру Анатолієвичу та Борук Вікторії Едуардівні, провели незаконний обшук усіх приміщень медичного центру та в незаконному порядку вилучили майно медичного центру – комп”ютер, ноутбук та айпод. При чому, вказані особи не допустили адвоката особи_1 для участі у проведенні незаконного обшуку, для участі у процесі вручення підозри, для участі у врученні особі_1 завчасно підготовленого клопотання про застосування запобіжного заходу (у вигляді домашнього арешту).
А щоб незаконно проникнути в середину приміщення медичного центру, слідчі Ткаченко А.В., Захлібний О.М., о/уповноважені СУ ГУ НП у м.Києві Гаврилюк М.І. та Жаров В.Ю., а також прокурор Охріменко С.І., останні пошкодили вхідні броньовані двері, два імпортних замки, одну пару металевих дверних ручок, що повністю припинило роботу даного медичного центру та завдало шкоди його власнику на близько один мільйон гривень, а також завдало шкоди його здоров”ю. Намагаючись у такий злочинний та примітивний спосіб, за будь-яку ціну здобути докази вчиненого кримінального правопорушення, ст.слідча Ткаченко А.В. та прокурор Охріменко С.І. ініціювали проведення судово-технічної експертизи неналежних і не припустимих доказів, які нібито були наявними в мережі інтернет (на медіа-каналі “Ютуб”).
І хоча висновки такої експертизи були на користь підозрюваного, аферисти Ткаченко А.В. та Охріменко С.І., взамін потрібного закриття кримінального провадження № 42021100000000654 від 22.10.2021 року, все ж вирішили продовжити незаконе досудове розслідування у даному кримінальному провадженні ще на три місяці, шляхом звернення до заступника керівника прокуратури м.Києва, що суперечило вимогам ст.219 КПК україни (якою передбачена можливість цієї дії лише шляхом звернення цих осіб до слідчого судді).
При чому, можливості оскаржити вказане клопотання аферистів Ткаченко А.В. і Охріменка С.І. не виявилося за можливе, оскільки дані особи знову позбавили особу_1 захисника – адвоката.
Зрештою, не дивлячись на 14 заяв і клопотань особи_1 на ім”я виродків Ткаченко А.В. і Охріменка С.І. з цього самого приводу, чомусь досі не призвело до того, що підозрюваному було надано захисника у даному кримінальному провадженні (або ж надають адвокатів, однак згодом залякують їх, що останні беруть самовідводи). Відтак, за весь час досудового розслідування, всупереч вимогам КПК України, Конституції України та практики ЄСПЛ, особу_1 не було забезпечено адвокатом, а всі процесуальні і слідчі дії, від незаконного обшуку, вилучення майна медичного центру, вручення підозри, продовження строку на досудове розслідування, допит, ознайомлення з матеріалами провадження, застосування запобіжного заходу і т.д. вчинялися і продовжують вчинятися без обов’язкової участі адвоката.
Щодо обов’язку ознайомитися з матеріалами кримінального провадження за № 42021100000000654 від 22.10.2021 року, особа_1, виходячи з того, що він на даний час перебуває на лікуванні (в післяопераційному періоді), подав чимало клопотань на ім’я ст.слідчої Ткаченко А.В. такого змісту:
“Повістками на 22.01.2024 року – 02.02.2024 року мене було викликано слідчою Ткаченко А.В. в СУ ГУ НП у м.Києві для ознайомлення з матеріалами відкритого кримінального провадження № 4202100000000654 від 22.10.2021 року, куди я прибути не можу у поважній причині:
1) через різке обмеження рухів в нижніх кінцівках у зв”язку з тим, що…;
2) через важку степінь…;
3) через недостатність…;
4) через потребу у щоденних перев’язках не зашитих 7 післяопераційних ран і…;
5) через потребу в щоденному отриманні консультативних заключень (підписуванні обхідного листка лікарями-спеціалістами) з приводу проходження МСЕК;
6) через захворювання на…;
7) через відсутність у мене адвоката.
Крім цього, у зв’язку з виникненням у мене… та через різке падіння зору на обох очах, лікарі 4 МКЛ прописали мені носіння спеціальних (асферичних) окулярів, які я уже замовив (та оплатив) і очікую їх виготовлення за кордоном (в Турції. Термін виготовлення таких окулярів складатиме приблизно 14-40 днів).
Усе вищенаписане підтверджується копіями відповідних медичних документів, які уже наявні у кримінальному провадженні. Крім цього, у мене немає коштів на таксі, оскільки громадська діяльність державою не оплачується. На підставі вищенаписаного прошу відкласти моє ознайомлення з матеріалами кримінального провадження № 4202100000000654 від 22.10.2021 року до поліпшення стану мого здоров’я та до моменту виготовлення для мене спеціальних окулярів.
А ознайомлення мене з матеріалами кримінального провадження № 4202100000000654 від 22.10.2021 року згодом проводити за місцем мого знаходження.
Додатки: копія рецепту лікаря-офтальмолога; копія платіжних документів на виготовлення окулярів; копія обхідного лікарського листка; копія консультативного заключення судинного хірурга інституту Шалімова від 17.01.2024 року. ПІП, підпис, дата”.
30.01.2024 року слідча слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві Ковалішина М.В., за погодження прокурором відділу Київської міської прокуратури Охріменком С.І., проігнорувавши усі ці клопотання (навіть не надавши на них жодної відповіді, що передбачено вимогами ст.220 КПК України), подала клопотання слідчому судді Голосіївського районного суду м.Києва про встановлення строку для ознайомлення особи_1 з матеріалами досудового розслідування за № 42021100000000654 від 22.10.2021 року.
02.02.2024 року, приблизно в 10 годин 00 хвилин, особі_1 було вручено повістку на судове засідання, яке було призначене суддею Голосіївського районного суду міста Києва Машкевич К.В. рівно на 15 годин 00 хвилин 02.02.2024 року, що не узгоджувалося із вимогами ч.8,9 ст.135 КПК України.
02.02.2024 року, приблизно в 12-00, особа_1 надіслав на електронну пошту Голосіївського районного суду міста Києва [email protected] та на особисту електронну пошту судді Машкевич К.В. [email protected] два клопотання, до яких долучив по 11 копій медичних документів, які підтверджували поважність причин своєї не явки в судове засідання, що було призначеним на 02.02.2024 року, з проханням перенести його на інший день та час.
А саме, в даному клопотанні зазначалося таке: “02.02.2024 року, рівно на 15-00 було призначене слідчим суддею Машкевич К.В. судове засідання в Голосіївському районному суді м.Києва у судовій справі № 752/19646/23, на яке я з’явитися не можу через те, що слідчий орган ГУ НП у м.Києві не забезпечив мене транспортом, при тому всьому що я в самостійному порядку ходити не можу через наявні у мене захворювання… та через те, що я зараз находжуся у післяопераційному періоді, з приводу чого мені призначені лікарем-хірургом щоденні перев’язки 7 (семи) не зашитих післяопераційних ран та… Крім цього, у зв’язку з виявленою у мене… та стрімким падінням зору, мені було призначено лікарем-окулістом спеціальні (складні, асферичні) окуляри, які я замовив та оплатив, однак які ще не виготовлені.
Окрім цього, в супереч вимогам ч.8,9 ст.135 КПК України, судову повістку мені було вручено за три години до призначеного судового засідання, тоді як законом передбачено її вручення не менше чим за три дні. І що найголовніше, з метою приховування вчинених злочинів (перевищення службових повноважень…), слідчий орган і процесуальний прокурор, не дивлячись на мої численні заяви, досі не забезпечують мене адвокатом, без якого жодна процесуальна дія являється незаконною… На підставі вищенаписаного, прошу перенести призначене судове засідання на три-чотири тижні та призначити для мене адвоката.
Додатки: копії виписок з 4 і 6 лікарні; копія довідки судинного хірурга; копія протоколу МРТ-обстеження; копія рецепту лікаря-офтальмолога; копія обхідного листка; копія квитанції на виготовлення окулярів; копія довідки лікаря-хірурга щодо потреби у щоденних перев’язках”.
Аби переконатися, що дане клопотання було отримане канцелярією Голосіївського районного суду міста Києва та вручене судді Машкевич К.В., особа_1 зателефонував в 12 годин 00 хвилин 02.02.2024 року в Територіальне управління Державної судової влади за номерами телефонів (044) 285-18-72 (285-19-17) та дізнався, що його клопотання було отримано судом та передано судді Машкевич К.В., про що зроблено відповідний запис у журналі вхідної кореспонденції за № 1724 02.02.2024 року. Крім того, особа_1 звернувся із запитом до Міністерства цифрової трансфрормації Міністерства юстиції України, звідки надійшла термінова відповідь, якою повідомлялося особу_1, що його два клопотання з додатками від 02.02.2024 року насправді були отриманими канцелярією Голосіївського районного суду м.Києва та суддею Машкевич К.В.
02 лютого 2024 року слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва Машкевич К.В., при секретарі Гненик К.П., за участю прокурора Охріменка С.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві Ковалішиної М.В., погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури Охріменком С.І. про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування за № 42021100000000654 від 22.10.2021 року, постановила неправосудну ухвалу, якою задовольнила клопотання слідчого і прокурора та встановила особі_1 строк до 22.02.2024 року (включно) для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42021100000000654 від 22.10.2021 року, “…після спливу якого особа_1 буде вважатись такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів провадження”. І це в той самий час, коли дане клопотання не підлягало розгляду у даному суді, адже підсудність його була за Шевченківським районним судом м.Києва (за місцем проведення досудового розслідування).
Якщо виходити з матеріалів судової справи № 752/19646/23 від 02.02.2024 року то можна прийти такого висновку, що безмозкий прокурор Охріменко С.І. та слідча Ковалішина Марія Віталіївна. вступили із суддею в злочинний зговір з метою винесення безтолкового і злочинного рішення. Крім цього, дані особи навмисно вводили суд в заблуду, адже надавали завідомо брехливі пояснення з метою винесення слідчим суддею неправосудного рішення. Більше цього, прокурор-шизоїд наполягав у засіданні на відмові у задоволенні клопотання особи_1 про перенесення призначеного засідання, і що ніби-то судовою практикою передбачена можливість проведення його без участі підозрюваного та його представника, навіть без підтвердження факту вручення повістки, і що ніби-то є нормальним практикою заочно зобов”язовувати сліпу і не ходячу особу_1 на ознайомлення з матеріалами справи. Крім цього, аферист Охріменко С.І. під час судового засідання 02.02.2024 року у судовій справі № 752/19646/23 збрехав слідчому судді стосовно:
1) умисного ухиляння особи_1 від обов’язку ознайомитися із своєю кримінальною справою;
2) про існування домовленостей між ним та підозрюваним про передачу копій матеріалів справи;
3) про те що підозрюваний не впустив на свою фірму його і слідчих;
4) про те що підозрюваний не захотів взяти флеш-носії із копіями матеріалів справи;
5) про існування домовленостей підозрюваного з прокурором Охріменком С.І. та слідчою Ткаченко А.В. про передачу копій матеріалів справи під відеозапис;
6) про наявність в особи_1 адвоката Шрамікової П.М. (яка була звільненою з роботи ще в січні 2024 року);
7) про місце підсудності розгляду поданого ним клопотання.
Прокурор Охріменко С.І. приховав від суду той факт, що у матеріалах кримінального провадження № 42021100000000654 від 22.10.2021 року наявні копії тих самих медичних документів, які були в додатках до двох клопотань від 02.02.2024 року про перенесення призначеного судового засідання, та які ніби-то загубилися по дорозі до суду. Аферист Охріменко С.І. у такий же підлий спосіб приховав від суду інформацію, що слідча Ткаченко А.В. вже тричі транспортувала підозрюваного до суду через те, що він являється малорухомим та малозрячим, аби суддя не відкладала призначене судове засідання і винесла вигідне для нього шахрайське рішення.
Усе це свідчить про те, що ст.слідча Ткаченко А.В., слідча Ковалішина М.В. і прокурор Охріменко С.І. фальсифікують докази по справі, позбавляють підозрюваного законного права на адвокатський захист та відсторонюють особу_1 від участі у судових засіданнях з метою безперешкодного притягнення його до кримінальної відповідальності (за злочини, яких він не вчиняв) або з метою отримання для себе і свого керівництва звичних хабарів.
Твердолобість, неадекватність і протиправність ст.слідчої Ткаченко А.В., слідчої Ковалішиної М.В. і прокурора Охріменко С.І. доказується положенням ч.8 та ч.9 ст.135 КПК України, яка гарантує вручення повісток учасникам процесу не менше як за 3 дні, а не за 3 години до початку судового засідання. А щодо місця підсудності розгляду поданого прокурором шахрайського клопотання, то це регулюється положенням ч.10 ст.290 КПК України, на що і посилалася в своїй неправосудній ухвалі суддя-дурепа Машкевич К.В. Що ж стосується потреби виділення за рахунок держави безоплатного адвоката, то це регулюється ст.20, 49 КПК.
Крім цього слід зауважити, що ст.слідча Ткаченко А.В., слідча Ковалішина М.В. і прокурор Охріменко С.І. і раніше подавали до Голосіївського районного суду м.Києва подібні незаконні клопотання (про привід особи_1 на судове засідання), в той самий час як підозрюваний тоді перебував на лікуванні, то наявні підстави вважати останніх явними шизофреніками, бездарними і безграмотними тварюками, які отримують заробітну плату виключно за переслідування волонтерів і керівників громадських організацій.
Також слід сказати, що ст.слідча Ткаченко А.В., слідча Ковалішина М.В. та прокурор Охріменко С.І. під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 4202100000000654 від 22.10.2021 року приховали вчинені злочини заявників з числа працівників суду: судді Бурлака Олександра Васильовича та судді Антонюк Марини Станіславівни, проти яких наявні дюжину доказів вчиненого злочину (від ознак державної зради до колабораціонізму, службового підроблення, завдання матеріальної шкоди, шкоди життю і здоров’ю учасникам судового процесу, позбавлення права на судовий захист, подача завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, приховування вчиненого злочину, надання допомоги організованим кримінальним угрупуванням, замах на вчинення злочину тощо).
Також слід зазначити, що єврейські недоумки Ткаченко А.В., Ковалішина М.В. і Охріменко С.І. за наслідками сфабрикованого кримінального провадження № 42021100000000654 від 22.10.2021 року уже знівелювали частину кропітких досягнень волонтерів громадської організації, тим самим перешкодивши наповненню державного бюджету на декілька десятків мільйонів гривень, при цьому в значній мірі послабивши боєздатність наших ЗСУ і Тероборони та добробут соціально незахищених верств населення (починаючи від будинків дитини до інтернатів, одиноких, інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни та чорнобильців, перестарілих осіб та осіб, оплата праці яких напряму залежить від наповнення державного бюджету: учні ПТУ та технікумів, студенти ВУЗів, вчителі, бібліотекарі, викладачі державних навчальних закладів, медичні працівники комунальних закладів, прибиральники державних установ, держслужбовці, Армія, силові структури).
Вказані виродки саме у такий злочинний спосіб під час війни займаються фабрикуванням кримінальних справ з метою спонукання патріотів країни давати їм хабарі, в той час як мали б самі не ухилятися від служби в ЗСУ, а воювати на передових рубежах російсько-української війни.
У такому разі, МВС України та СУ ДБР (а щодо прокурора – то до усього перечисленого вище додається ще й компетенція ВРП) мусять відреагувати з метою покарання аферистів Ткаченко А.В., Ковалішиної М.В. і Охріменка С.І. з конфіскацією незаконно нажитого майна і коштів, звільнення з роботи та засудження за статтями КК України: перевищення повноважень, корупція, службові підроблення, перешкоджання провадженню законної господарської діяльності та діяльності громадських організацій, перешкоджання волонтерській діяльності, переслідування, розбій, пошкодження майна, державна зрада і колабораціонізм, приховування вчиненого злочину, надання допомоги кримінальним угрупуванням.
У ст.42 КПК України (Підозрюваний, обвинувачений) зазначається:
1. Підозрюваним є особа, якій у порядку, передбаченому статтями 276-279 цього Кодексу, повідомлено про підозру, особа, яка затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, або особа, щодо якої складено повідомлення про підозру, однак його не вручено їй внаслідок невстановлення місцезнаходження особи, проте вжито заходів для вручення у спосіб, передбачений цим Кодексом для вручення повідомлень.
2. Обвинуваченим (підсудним) є особа, обвинувальний акт щодо якої переданий до суду в порядку, передбаченому статтею 291 цього Кодексу.
Особою, стосовно якої зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, але не повідомлено про підозру у зв’язку з її смертю, є фізична особа, стосовно якої за результатами проведеного досудового розслідування настав випадок та існують підстави, передбачені частиною першою статті 276 цього Кодексу для повідомлення про підозру, але якій у порядку, передбаченому статтями 276-279 цього Кодексу, не повідомлено про підозру через її смерть.
3. Підозрюваний, обвинувачений має право:
1) знати, у вчиненні якого кримінального правопорушення його підозрюють, обвинувачують;
2) бути своєчасно повідомленим про свої права, передбачені Кодексом, а також отримати їх роз’яснення;
3) на першу вимогу мати захисника і зустріч із ним незалежно від часу в робочі, вихідні, святкові, неробочі дні до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту – зустрічі без обмеження в часі та кількості у робочі, вихідні, святкові, неробочі дні; на участь захисника у проведенні допиту та інших процесуальних діях; на відмову від захисника в будь-який момент кримінального провадження; на отримання правової допомоги захисника за рахунок держави у випадках, передбачених цим Кодексом та/або законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, в тому числі у зв’язку з відсутністю коштів для оплати такої допомоги;
4) не говорити нічого з приводу підозри проти нього, обвинувачення або у будь-який момент відмовитися відповідати на запитання;
5) давати пояснення, показання з приводу підозри, обвинувачення або відмовитися їх давати;
6) вимагати перевірки обґрунтованості затримання;
7) у разі затримання або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – на негайне повідомлення членів сім’ї, близьких родичів чи інших осіб про затримання і місце свого перебування згідно з положеннями статті 213 цього Кодексу;
8) збирати і подавати слідчому, прокурору, слідчому судді докази;
9) брати участь у проведенні процесуальних дій;
10) під час проведення процесуальних дій ставити запитання, подавати свої зауваження та заперечення щодо порядку проведення дій, які заносяться до протоколу;
11) застосовувати з додержанням вимог цього Кодексу технічні засоби при проведенні процесуальних дій, в яких він бере участь. Слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд мають право заборонити застосовування технічних засобів при проведенні окремої процесуальної дії чи на певній стадії кримінального провадження з метою нерозголошення відомостей, які містять таємницю, що охороняється законом, чи стосуються інтимного життя особи, про що виноситься (виноситься) вмотивована постанова (ухвала);
12) заявляти клопотання про проведення процесуальних дій, про забезпечення безпеки щодо себе, членів своєї сім’ї, близьких родичів, майна, житла тощо;
13) заявляти відводи;
14) ознайомлюватися з матеріалами досудового розслідування в порядку, передбаченому статтею 221 цього Кодексу, та вимагати відкриття матеріалів згідно зі статтею 290 цього Кодексу;
15) одержувати копії процесуальних документів та письмові повідомлення;
16) оскаржувати рішення, дії та бездіяльність слідчого, прокурора, слідчого судді в порядку КПК;
17) вимагати відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду, в порядку, визначеному законом, а також відновлення репутації, якщо підозра, обвинувачення не підтвердилися;
18) користуватися рідною мовою, отримувати копії процесуальних документів рідною або іншою мовою, якою він володіє, та в разі необхідності користуватися послугами перекладача за рахунок держави.
4. Обвинувачений також має право:
1) брати участь під час судового розгляду у допиті свідків обвинувачення або вимагати їхнього допиту, а також вимагати виклику і допиту свідків захисту на тих самих умовах, що й свідків обвинувачення;
2) збирати і подавати суду докази;
3) висловлювати в судовому засіданні свою думку щодо клопотань інших учасників судового провадження;
4) виступати в судових дебатах;
5) ознайомлюватися з журналом судового засідання та технічним записом судового процесу, які йому зобов’язані надати уповноважені працівники суду, і подавати щодо них свої зауваження;
6) оскаржувати в установленому цим Кодексом порядку судові рішення та ініціювати їх перегляд, знати про подані на них апеляційні та касаційні скарги, заяви про їх перегляд, подавати на них заперечення;
7) отримувати роз’яснення щодо порядку підготовки та використання досудової доповіді, відмовлятися від участі у підготовці досудової доповіді;
8) брати участь у підготовці досудової доповіді, надавати представнику персоналу органу пробації інформацію, необхідну для підготовки такої доповіді, ознайомлюватися з текстом досудової доповіді, подавати свої зауваження та уточнення.
5. Підозрюваний, обвинувачений мають також інші процесуальні права, передбачені цим Кодексом.
6. Підозрюваний, обвинувачений, який є іноземцем і тримається під вартою, має право на зустріч з представником дипломатичної чи консульської установи своєї держави, яку йому зобов’язана забезпечити адміністрація місця ув’язнення.
7. Підозрюваний, обвинувачений зобов’язаний:
1) прибути за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк – заздалегідь повідомити про це зазначених осіб;
2) виконувати обов’язки, покладені на нього рішенням про застосування заходів забезпечення провадження;
3) підкорятися законним вимогам та розпорядженням слідчого, прокурора, слідчого судді, суду;
4) надавати інформацію представнику персоналу органу пробації, необхідну для підготовки доповіді.
8. Підозрюваному, обвинуваченому вручається пам’ятка про його процесуальні права та обов’язки одночасно з їх повідомленням особою, яка здійснює таке повідомлення.
Стаття 49 КПК України (Залучення захисника слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням) передбачає:
1. Слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов’язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо:
1) відповідно до вимог статті 52 цього Кодексу участь захисника є обов’язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника;
2) підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об’єктивних причин не може його залучити самостійно;
3) слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а підозрюваний, обвинувачений не залучив його.
Захисник може бути залучений слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом в інших випадках, передбачених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.
2. У випадках, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.
3. Постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов’язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання постанови (ухвали) про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.
Стаття 20 КПК України (Забезпечення права на захист) гарантує:
1. Підозрюваний, обвинувачений, виправданий, засуджений має право на захист, яке полягає у наданні йому можливості надати усні або письмові пояснення з приводу підозри чи обвинувачення, право збирати і подавати докази, брати особисту участь у кримінальному провадженні, користуватися правовою допомогою захисника, а також реалізовувати інші процесуальні права, передбачені цим Кодексом.
2. Слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд зобов’язані роз’яснити підозрюваному, обвинуваченому його права та забезпечити право на кваліфіковану правову допомогу з боку обраного ним або призначеного захисника.
3. У випадках, передбачених цим Кодексом та/або законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, підозрюваному, обвинуваченому правова допомога надається безоплатно за рахунок держави.
4. Участь у кримінальному провадженні захисника підозрюваного, обвинуваченого, представника потерпілого, представника третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, не звужує процесуальних прав підозрюваного, обвинуваченого, потерпілого, третьої особи, щодо майна якого вирішується питання про арешт.
Статтею 135 КПК України (Порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні) передбачено:
1. Особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв’язком…
2. У разі тимчасової відсутності особи за місцем проживання повістка для передачі їй вручається під розписку дорослому члену сім’ї особи чи іншій особі, яка з нею проживає, житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання особи або адміністрації за місцем її роботи.
3. Особа, що перебуває під вартою, викликається через адміністрацію місця ув’язнення.
4. Повістка про виклик неповнолітньої особи, як правило, вручається її батьку, матері, усиновлювачу або законному представнику. Інший порядок вручення повістки допускається лише у випадку, якщо це обумовлюється обставинами кримінального провадження.
5. Повістка про виклик обмежено дієздатної особи вручається її піклувальнику.
6. Повістка про виклик вручається особі працівником органу зв’язку, правоохоронного органу, слідчим, прокурором, а також секретарем судового засідання, якщо таке вручення здійснюється в суді.
7. Повістка про виклик особи, яка проживає за кордоном, вручається згідно з міжнародним договором про правову допомогу, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, а за відсутності такого – за допомогою дипломатичного (консульського) представництва.
8. Повістка про виклик особи, стосовно якої існують достатні підстави вважати, що така особа виїхала та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, у випадку обґрунтованої неможливості вручення їй такої повістки згідно з частинами першою, другою, четвертою – сьомою цієї статті, публікується в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.
Особа, зазначена в абзаці першому цієї частини, вважається такою, яка належним чином повідомлена про виклик, з моменту опублікування повістки про її виклик у засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.
У випадку наявності в особи, зазначеної в абзаці першому цієї частини, захисника (захисників) копія повістки про її виклик надсилається захиснику (захисникам).
9. Особа має отримати повістку про виклик або бути повідомленою про нього іншим шляхом не пізніше ніж за три дні до дня, коли вона зобов’язана прибути за викликом. У випадку встановлення цим Кодексом строків здійснення процесуальних дій, які не дозволяють здійснити виклик у зазначений строк, особа має отримати повістку про виклик або бути повідомленою про нього іншим шляхом якнайшвидше, але в будь-якому разі з наданням їй необхідного часу для підготовки та прибуття за викликом.
Відповідно ст.412 КПК України (Істотні порушення вимог кримінального процесуального закону):
“1. Істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону є такі порушення вимог цього Кодексу,
які перешкодили чи могли перешкодити суду ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення.
2. Судове рішення у будь-якому разі підлягає скасуванню, якщо:
1) за наявності підстав для закриття судом провадження в кримінальній справі його не було закрито;
2) судове рішення ухвалено незаконним складом суду;
3) судове провадження здійснено за відсутності обвинуваченого, крім випадків, передбачених частиною третьою статті 323 чи статтею 381 цього Кодексу, або прокурора, крім випадків, коли його участь не є обов’язковою; 4) судове провадження здійснено за відсутності захисника, якщо його участь є обов’язковою;
5) судове провадження здійснено за відсутності потерпілого, належним чином не повідомленого про дату, час і місце судового засідання; 6) порушено правила підсудності…”.
У доктрині Європейського суду з прав людини «право на суд» охоплює 3 елементи:
1) наявність «суду», який встановлений відповідно до закону і відповідає вимогам незалежності і неупередженості; 2) наявність у суду достатньої компетенції для вирішення всіх аспектів спору чи обвинувачення, до яких застосовується ст.6 Конвенції; 3) особа повинна мати доступ до такого суду.
У відповідності до ст.68 Конституції України кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
У відповідності до ст.64 Конституції (Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.
Отож, хіба не за ці стандарти права щодня і на протязі восьми років гинули в ОСС найперспективніша, найсвідоміша і найпатріотичніша молодь України та продовжують зараз гинути у російсько-українській війні? Аферисти Ткаченко А.В., Ковалішина М.В. і Охріменко С.І. через свою нахабність, безграмотність, бездарність, протиправність і неадекватність напевно уже забули про героїзм Небесної Сотні і про десятки тисяч загиблих воїнів АТО, воїнів ЗСУ і бійців територіальної оборони, які віддали свої безцінні життя за право уцілілих рештків українського народу жити без ярма на шиї та у відповідності до європейських стандартів міжнародного права.
Аморальні виродки Ткаченко А.В., Ковалішина М.В. і Охріменко С.І. саме у такий підлий спосіб навмисно сплюндровують добру пам’ять про загиблу Небесну Сотню і ветеранів АТО (ООС), воїнів ЗСУ і бійців територіальної оборони, нівелюючи своїми ганебними і протиправними діями героїчні досягнення українського народу. Сподіватимемося, що у м.Києві знайдуться виживші воїни ЗСУ і бійці Територіальної оборони, ветерани АТО (ООС), учасники Майдану, які показово покарають аферистів Ткаченко А.В., Ковалішину М.В. та Охріменко С.І., якщо МВС України і СУ ДБР не бажають реагувати у встановлений законом спосіб.
Вищенаписане дає підстави вважати, що колаборанти Ткаченко А.В., Ковалішина М.В. і Охріменко С.І. вчиняють умисні кримінальні правопорушення, які передбачені ч.2 ст.364, ч.2 ст.365, ч.2 ст.366, ч.1 ст.396, ч.2 ст.256, ч.3 ст.206, ч.2 ст.15, ч.5 ст.27 КК України. Однак, якщо врахувати ще й те, що протиправна діяльність недоумків Ткаченко А.В., Ковалішиної М.В. та Охріменко С.І. являється частиною громадської діяльності особи_1, яка делегована йому Міністерством юстиції України, то любі неправомірні дії Ткаченко А.В., Ковалішиної М.В. і Охріменка С.І., по відношенню до особи_1 слід розцінювати як такі, що направлені на умисне перешкоджання виконанню його громадських обов’язків і тягнуть за собою додаткову кримінальну відповідальність, передбачену ст.170 КК України. Крім цього, як для даного випадку, незаконні дії ватників Ткаченко А.В., Ковалішиної М.В. та Охріменка С.І. являються явно антидержавними, що направлені на підрив довіри громадськості до керівників МВС України та уряду держави в цілому, що явно на руку зовнішнім ворогам нашої держави. Неадеквати Ткаченко А.В., Ковалішина М.В. і Охріменко С.І., через підривну співпрацю з зовнішнім ворогом, перевищують свої службові повноваження, вчиняють службові підроблення, фальсифікують кримінальні провадження, позбавляють права учасників процесу на адвокатський захист, перешкоджають доступу до правосуддя, спонукають суддів виносити неправосудні рішення, перешкоджають провадженню законної господарській діяльності, перешкоджають діяльності волонтерів громадських організацій, завдають збитку економіці держави, приховують вчинені злочини, надають допомогу злочинним особам і організованим кримінальним угрупуванням, деморалізують воїнів ЗСУ і бійців тероборони, наражають ЗСУ на поразку у війні з Росією. Колаборанти Ткаченко А.В., Ковалішина М.В. та Охріменко С.І. умисно вчиняють злочини на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, а також державній, економічній і інформаційній безпеці України. Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України має жорстоко каратися, поки не розпочалися воєнні дії в м.Києві. Навмисна протидія нинішній державній політиці недоумками Ткаченко А.В., Ковалішиною М.В. і Охріменком С.І. вже розчарувала частину українців у нинішньому курсі нашого уряду та призводить до агресивної настроєності населення. Зазначене підтверджує, що в діяльності бариг Ткаченко А.В., Ковалішиної М.В. та Охріменка С.І. наявний склад додаткового кримінального правопорушення, що передбачене ч.1 ст.111 і ч.1 ст.111-1 КК України. Таким чином, відомості щодо вчинення кримінальних правопорушень аферистами Ткаченко А.В., Ковалішиною М.В. та Охріменком С.І. містять всі ознаки злочину, що передбачені ч.2 ст.364, ч.2 ст.365, ч.2 ст.366, ч.3 ст.206, ч.1 ст.396, ч.2 ст.256, ч.1 ст.111-1, ч.2 ст.111, ст.170, ч.2 ст.15, ч.5 ст.27 КК України та підлягають невідкладному внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань і являються відповідною підставою для початку проведення досудового розслідування. З цього приводу були подані відповідні заяви до СУ ДБР і СУ СБУ про вчинені кримінальні правопорушення безмозкими аферистами Ткаченко А.В., Ковалішиною М.В. та Охріменком С.І. Крім цього, було прийнято рішення про повторне повідомлення ВРП про не належну поведінку прокурора Охріменка С.І. Очікуємо результатів адекватного реагування від СУ ДБР та від СУ СБУ стосовно вчасності внесення відповідних відомостей до ЄРДР та об’єктивного проведення досудового розслідування, а від ВРП — своєчасного відкриття дисциплінарної справи та відсторонення від роботи прокурора Охріменка С.І. Також прийнято рішення про повторне повідомлення воєнкома м.Києва про потребу у призові на війну недоумкуватого ухилянта, колаборанта і корупціонера Охріменка С.І. Очікуємо резонансу небайдужої міжнародної і української громадськості та належної реакції не корумпованого мас-медіа.

Ткаченко А.В. клопотання

клопотання_судді_Машкевич

суддя Машкевич К.В. клопотання ЦП

відповідь_адміністратора_цп

Підписатися
Сповістити про
7 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Руслан
4 місяців тому

Цих усіх єврейських вилупків потрібно відправити на той світ з належними почестями, як вони того давно заслуговують: підкласти у їх шикарні тачки по парочку “сочних” гранат. Цей метод покарання працює безвідказно! Або “пластиліном” заліпити їх сидіння та бензобаки. Лише один-два звуки – бах-ба-бах і від цих нелюдів та безпридільників залишиться лише купа єврейського лайна!

Мирон
4 місяців тому

Виродки зовсім охуїли! Взамін того, що б допомагати фронту і бійцям ЗСУ, ця корупційна наволоч переслідує і гноїть наших патріотів! Натомість, навіть не знають що таке підсудність і з чим його їдять! Цих блядей потрібно як тарганів передавити, що б відпало у них бажання займатися фальсифікаціями і підривною діяльністю на користь рашистів!

Рустам
4 місяців тому

Єврейська хунта Зеленського об”явила охоту на патріотів України, масово відстрілюючи та гноячи їх у тюремних застінках невинними, а смердючі недолюди з числа плешивих збоченців і насильників-прокурорів та даунів-поліцейських, як от ці самі уроди Ткаченко і Охріменко, наражають нашу державу на реальний програш у цій чужій і затяжній російсько-українській війні! Вся надія на бійців ЗСУ і Тероборони, а також на допомогу народної дружини, які мусять за любу ціну зупинити цю єврейську нечисть!

Георгій
4 місяців тому

Невже немає серед героїв і патріотів України тих, хто проявить ініціативу і вичавить або витравить із триперного лона оцієї безмозкої єврейської шалави байстрюка? В противному випадку потім на шию нашої української держави впаде ще одна потвора, яка випатрашить і так уже пусту скарбницю своїми бескінченними потребами на спеціальне лікування і годування!

Руся
4 місяців тому

Прокляті будуть її усі жиденята! Боком вилізуть їй всі ці шахрайства і хабарі! Із-за своєї недоумкуватості вона цього ще не знає, але її чорний день точно вже на порозі!

Павло
3 місяців тому

Моя б воля, я би повирізав таким піздонутим сукам як слідча Ткаченко матки що б вони не могли родити на світ божий таких самих даунів, якими самі і являються!

Едмонд
3 місяців тому

Народить ще одного божевільного урода як і сама! Але в природі має бути бумеранг. Ця падаль мусить отримати викидень або мертвонароджену дитину! Або ж народити чупакабру, що б була зайнятою лікуванням байстюків-уродів, а не псувати життя патріотам своїми аферами та корупцією!