Доценко В.О., Давиденко Д.О., Афанасьєва Р.О. В осаді орків

Бизнес, Госучреждения, Новости, Популярные новости

Відповідно до вимог п. 6.1 глави 6 розділу V Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міненерговугілля від 15.05.2015 року за № 285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 за № 674/27119 (далі – НПАОП 0.00-1.76-15), безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів (далі – ДВК) житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач). Перевірка і прочищення ДВК повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.
Згідно з вимогами п. 6.8 глави 6 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 періодичній перевірці і прочищенню підлягають димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, – не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік, – два рази на рік (навесні і восени). Перевірка і прочищення спеціалізованою організацією ДВК комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків оформляються актом, рекомендована форма якого наведена у додатку 2 до НПАОП 0.00-1.76-15. Один примірник акта перевірки і прочищення димових каналів передається газорозподільному підприємству. Строк зберігання актів 12 місяців. У випадку виявлення несправних та непридатних до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів особа, яка виконує їх перевірку, зобов’язана попередити власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача) про заборону користування газовим обладнанням, невідкладно направити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів для подальшого відключення газових приладів від системи газопостачання.
Порядок організації робіт по перевірці димових та вентиляційних каналів визначається Правилами виробництва трубо-пічних робіт. Роботи по перевірці виконують спеціалізовані організації, за договорами, укладеними з виробничими підприємствами, житловими конторами і домоуправліннями, а також власниками будинків на правах особистої власності.
Періодичність перевірки димоходів в багатоквартирних будинках. Методи перевірки вентиляції в квартирі і їх особливості.
Перевірка димоходів та вентиляційних каналів буває двох видів: первинна і періодична.
Первинна перевірка проводиться при прийманні новозбудованих димоходів і вентиляційних каналів в експлуатацію, а також після капітального ремонту.
Перевірку проводить спеціалізована організація за участю представника будівельно-монтажної організації і організації домовласника. Результат перевірки оформляється актом.
При первинній перевірці каналів уточнюють:
– відповідність матеріалів проекту;
– товщину стінок, відповідність перерізу каналу необхідному перетину;
– конструкцію димоходу, справність з’єднувальних труб;
– матеріали і товщину теплової ізоляції каналів;
– справність оголовка і його розміщення поза зоною вітрового підпору;
– відсутність засмічення, наявність тяги;
– щільність і відособленість.
Періодична перевірка димоходів і вентиляційних каналів проводиться в такі строки:
– димові канали сезонно працюючих газових апаратів – перед опалювальним сезоном;
– димові канали цегляні – раз в 3 місяці;
– димарі азбестоцементні, з жаростійкого бетону, вентканали – раз в 12 місяців.
При періодичній перевірці уточнюють:
– відсутність засмічення;
– щільність і відособленість;
– справність сполучних труб;
– справність і розміщення оголовків поза зоною вітрового підпору;
– наявність тяги.
Результати періодичної перевірки оформляються актом. Якщо перевіряючий виявить, що димоходи й вентканали непридатні до подальшої експлуатації, він повинен:
– попередити споживача про заборону користування газом;
– оформити акт перевірки;
– відправити цей акт власнику будівлі і в організацію, що проводить технічне обслуговування газового обладнання в цій будівлі. Ця організація повинна відключити газові прилади.
Перевірка вентканалів і димоходів в багатоквартирному будинку є обов’язком керуючої організації, яка повинна організовувати їх випробування і, при необхідності, обслуговування або ремонт мінімум тричі на рік.
При цьому керуюча компанія повинна мати ліцензію на проведення подібних робіт або, в разі її відсутності, залучати сторонню організацію, що володіє таким документом. Взимку власники будівель повинні раз на місяць забезпечувати огляд оголовків димоходів для запобігання їх обмерзання і закупорки.
Відведення продуктів згоряння допускається через стіну. Існує обладнання, продукти згоряння від якого можна відводити через зовнішню стіну приміщення. При цьому пристрій вертикального каналу (димоходу) не потрібно.
Способи димовидалення через стіну: таке обладнання має закриту камеру згоряння і вентилятор для примусового видалення продуктів згоряння. це проточні водонагрівачі (Колонки-турбо) і настінні котли з закритою камерою згоряння. Повітря для горіння надходить до цих агрегатів безпосередньо з вулиці.
При цьому відведення можливий через коаксіальні труби або роздільні труби. Відведення продуктів згоряння через стіну необхідно погоджувати з органами Росспоживнагляду (санітарний нагляд).
Повірка побутового лічильника газу.
Лічильники газу віднесені до законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки (далі – ЗВТ) (пункт 41 Переліку категорій законодавчо регульованих ЗВТ, що підлягають періодичній повірці, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 374). Законодавчо регульовані ЗВТ, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту(частина перша статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі – Закон про метрологію).
Відповідно до затверджених міжповірочних інтервалів лічильники газу та пристрої перетворення об’єму (використовуються для проведення розрахунків за поставлений та/або спожитий природний газ) класу 1,0 повіряються один раз на 2 роки; класу 1,5 – один раз на 8 років (наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13.10.2016 № 1747, зареєстрований у Мін’юсті 01.11.2016 за № 1417/29547).
Повірка лічильників газу здійснюється відповідно до:
– Закону України “Про метрологію”;
– Порядку подання ЗВТ на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 року за № 474;
– Порядку проведення повірки законодавчо регульованих ЗВТ, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 08.02.2016 року за № 193, зареєстрованим у Мін’юсті 24.02.2016 за № 278/278/28408;
– Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494, зареєстрованим у Мін’юсті 06.11.2015 року за № 1379/27824 (далі – Кодекс).
Відповідно до ч.4 ст.17 Закону України “Про метрологію” періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) ЗВТ (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну енергію і газ), що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро, та газопостачання.
Згідно з п.1 глави 8 розділу X Кодексу періодична повірка (у тому числі демонтаж, транспортування монтаж, технічне обслуговування та пов’язаний з такою повіркою ремонт) лічильників газу, які встановлені для розрахунків за спожитий природний газ побутовими споживачами (населенням) для їх побутових потреб, здійснюється за рахунок Оператора ГРМ незалежно від того, чи є він власником ЗВТ. Оператор газорозподільної системи (Оператор ГРМ) – це суб’єкт господарювання, що на підставі ліцензії здійснює діяльність з розподілу природного газу газорозподільною системою, яка знаходиться у його власності або користуванні відповідно до законодавства, та здійснює щодо неї функції оперативно-технологічного управління. Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтажу, транспортування та монтажу) ЗВТ (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну енергію і газ), що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, покладається на суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, та газопостачання. У разі пропущення терміну періодичної повірки лічильника газу з вини Оператора ГРМ об’єм спожитого природного газу по об’єкту побутового споживача за відповідний період визначається за фактичними даними лічильника газу, за яким пропущений термін повірки.
Періодична повірка ЗВТ (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну енергію і газ) проводиться за рахунок тарифів на електро- і газопостачання.
Відповідно до п.7 Порядку подання ЗВТ на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, виконавець не пізніше ніж за місяць до настання строку проведення періодичної повірки ЗВТ або протягом 3 днів з дня отримання відомостей про необхідність його ремонту інформує про це споживача шляхом надсилання повідомлення за формою, згідно з дод.№ 1 рекомендованим листом з повідомленням про вручення, що підтверджуватиме отримання його споживачем.
Побутовий споживач, на території та/або в приміщенні якого встановлений лічильник газу, зобов’язаний забезпечити доступ представникам Оператора ГРМ після пред’явлення ними службових посвідчень для проведення робіт з демонтажу лічильника на повірку (або його повірки на місці встановлення).
Зняття лічильника газу на періодичну повірку (або його повірку на місці встановлення) здійснюється у присутності споживача (власника або наймача об’єкта побутового споживача).
За необхідності розпломбування лічильника газу представник Оператора ГРМ складає акт розпломбування, який підписується споживачем (власником або наймачем об’єкта побутового споживача). У разі відмови в доступі до об’єкта побутового споживача представнику Оператора ГРМ для зняття лічильника газу на періодичну повірку (або його повірки на місці встановлення) споживачу змінюється режим нарахування об’ємів природного газу відповідно до вимог Кодексу. На період зняття лічильника газу для проведення періодичної повірки Оператор ГРМ встановлює лічильники газу з обмінного фонду.
У разі якщо на період зняття лічильника газу на періодичну повірку неможливо встановити інший, розрахунки зі споживачем здійснюються залежно від середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання (опалювальний або міжопалювальний), якщо він становить менше шести місяців.
Якщо лічильник газу, що перебуває у власності побутового споживача, пройшов періодичну повірку, що підтверджується відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності, Оператор ГРМ зобов’язаний встановити його протягом двох місяців з дати його зняття.
Якщо лічильник газу, що перебуває у власності побутового споживача, визнаний відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності непридатним до подальшої експлуатації, рішення про доцільність його ремонту приймає Оператор ГРМ, враховуючи технічні та економічні чинники.
Після встановлення повіреного лічильника газу (або проведення повірки лічильника газу на місці його встановлення) Оператор ГРМ здійснює пломбування повіреного лічильника газу, про що складає акт про пломбування, який має підписати споживач (власник або наймач об’єкта побутового споживача).
12.09.2022 року, на підставі вищенаписаного, особа_1 звернувся до уповноважених осіб АТ “Київгаз”, шляхом подання відповідної заяви через особистий кабінет офіційного веб-сайту АТ “Київгаз”, з приводу якнайскорішої заміни іржавого газового лічильника “Візар G-6”, у якого давно закінчився термін експлуатації та який, як йому здалося, вже почав пропускати газ у приміщення квартири, (останньому наявні свідки – особа_2 і особа_3).
Так як ніякої реакції стосовно заміни даного лічильника не відбулось, особа_1 звернувся до Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та отримав відповідь, що дана компанія не відповідає за дії АТ «Київгаз». І це попри те, що рахунки на паперовому носії за користування газом чомусь досі надходять особі_1 саме від НАК «Нафтогаз України». З рештою, особа_1 за попередньою згодою головного інженера Філії з експлуатації газового господарства №1 АТ “Київгаз” Давиденка Дмитра Олеговича (моб. тел.: 380672190765, 380674079784) придбав за власний кошт новий газовий лічильник марки “Октава G-4” (2019 року вироблення, з терміном заводської повірки 8 років, про що і вказав у своїй заяві про заміну лічильника, та про що свідчить наявний звукозапис телефонної розмови з головним інженером АТ “Київгаз” Давиденком Д.О. та наявні свідчення двох незалежних свідків.
13.09.2022 року головний інженер ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденко Д.О. зателефонував на мобільний телефон особи_1 з приводу узгодження дати та часу встановлення придбаного газового лічильника “Октава G-4”, при цьому не заперечуючи проти встановлення нового лічильника без процедури проведення не передбаченої законом додаткової повірки на предмет його відповідності встановленим нормам.
16.09.2022 року, рівно о 09 годині ранку і 39 хвилин, до помешкання особи_1 прибули два працівники ФЕГГ №1 АТ “Київгаз”, які взамін встановлення вказаного газового лічильника марки “Октава G-4” та ліквідації витоку газу, чомусь вирішили провести обстеження старого іржавого газового лічильника “Візар G-6”, газової плити, газової колонки, внутрішньоквартирного газопроводу, вентиляційної шахти і димоходів (шляхом їх обмацування, змащування слиною та миючим засобом для вікон “Cliner” на предмет візуального виявлення витоку газу, а також сірниками – на предмет встановлення тяги і напрямку повітря у вентиляційній шахті та в димоході), в той час як це прийнято робити спеціальними приладами, після чого почали натякувати на надання їм хабара. Не отримавши від особи_1 неправомірної вигоди, дані працівники ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” повідомили особі_1, що ними не було виявлено внутрішньоквартирного витоку газу, а значить, що немає потреби у проведенні низки протиаварійних заходів, після чого поспішно покинули квартиру.
На запитання особи_1, чому вони не міняють іржавого газового лічильника з простроченою датою експлуатації, останні відповіли, що керівництво АТ “Київгаз” не дозволяє встановлювати нові газові лічильники без попереднього проведення їх повірки на предмет відповідності, тому вони були лише наділені правом на проведення зовнішнього огляду старого лічильника, а у разі згоди особи_1 – провести демонтаж і повірку ще й старого газового лічильника для вирішення питання щодо його безкоштовної заміни (на свій газовий лічильник, в працездатність якого вони чомусь раніше уже втручалися).
Оскільки особа_1 являється важкохворим (про що показав працівникам ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” відповідний медичний документ, і що саме тому він фізично не в змозі двічі відвідувати їх лабораторію), а також враховуючи раніше укладені домовленості між головним інженером ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденком Д.О. та його зухвалим самоуправством (адже чинним законодавством не передбачено подібних вимог і зобов’язань споживача газу), особа_1 мусив відмовитися приймати участь у явних аферах головного інженера ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденка Д.О. та начальника служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О.
А саме, 16.09.2022 року особа_1 відмовився демонтувати старий газовий лічильник та передавати його уповноваженим працівникам ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” для проведення повірки, адже на той момент уже був придбаним новий газовий лічильник і розхідний матеріал (тефлонова стрічка та перехідники) та уже була узгоджена процедура заміни старого газового лічильника на новий. При цьому, в цей день в присутності особи_1 ніяких актів даними представниками АТ “Київгаз” не складалося, а будь-яких приписів – не вручалося.
16.09.2022 року, приблизно в післяобідній час, з цього приводу особа_1 повторно звернувся через особистий кабінет офіційного веб-сайту АТ “Київгаз” до його керівництва з проханням записати його на особистий прийом до Голови правління АТ “Київгаз” у найближчі дні, про що його повідомити по номеру мобільного телефону. А враховуючи те, що згідно даних вказаного веб-сайту, вільною датою на звернення до керівників АТ “Київгаз” був кінець жовтня місяця 2022 року, то особа_1 у своєму зверненні посилався не тільки на Закон України “Про звернення громадян”, але і на Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (в розумінні наявної пільги на позачерговий прийом). Однак, взамін позитивної відповіді на вказане звернення, йому було надано відповідь такого дурнуватого змісту: “16.09.2022 року працівниками УЕГГ-1 АТ “Київгаз” проведено обстеження. В квартирі витоку газу не виявлено. Для вирішення питання щодо газового лічильника, заявка оформлена на 20.09.2022 року. Якщо Ви бажаєте звернутися на прийом, необхідно звернутися до районного управління УЕГГ-1 АТ «Київгаз» за адресою: вул.Білицька,45, прийти на прийом до майстра. Приймальні дні: вівторок і четвер, з 9 до 17 години, обідня перерва: з 13 до 14 години. Дякуємо за звернення”.
Виходячи з наданої анонімної і неадекватної відповіді, уповноважена на ведення переписки з населенням м.Києва особа АТ “Київгаз” насправді не відрізняє, чим різняться посади Голови правління АТ “Київгаз” від майстра УЕГГ-1 АТ “Київгаз”. Поміж тим, в період з 17.09.2022 року по 22.09.2022 року особа_1 намагався своїми численними переписками з анонімними представникам АТ “Київгаз” спростувати неправдиву інформацію та переконати уповноважених осіб АТ “Київгаз” прийняти негайні міри по належній діагностиці можливого витоку газу та усуненню загрози газового вибуху (аварії), однак усі зусилля особи_1 виявилися марними через повну неадекватність тої особи, яка продовжувала вести з ним електронну переписку.
22.09.2022 року, рівно о 07 годині ранку і 55 хвилин, до помешкання особи_1 знову прибули працівники АТ “Київгаз”, яких очолювали головний інженер ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденко Д.О. та начальник служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко Володимир Олександрович (Адреса: вул.Білицька,45, Київ, 02000, тел.: (044) 495 9480), які взамін встановлення нового газового лічильника марки “Октава G-4” чомусь повторно вирішили провести обстеження старого іржавого газового лічильника “Візар G-6”, газової плити, газової колонки, внутрішньоквартирного газопроводу, вентиляційної шахти і димоходів (шляхом їх обмацування, змащування слиною та миючим засобом для вікон “Cliner” на предмет візуального виявлення витоку газу, а також сірниками – на предмет встановлення тяги і напрямку повітря у вентиляційній шахті та в димоході), в той час як це прийнято робити спеціальними приладами, після чого почали натякувати на надання їм хабара.
Знову не отримавши від особи_1 неправомірної вигоди, дані працівники ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” повідомили особі_1, що ними не було виявлено внутрішньоквартирного витоку газу, а значить, що немає потреби у проведенні низки протиаварійних заходів, після чого поспішно покинули квартиру.
На повторне запитання особи_1, чому вони не міняють іржавого газового лічильника з простроченою датою експлуатації, останні відповіли, що керівництво АТ “Київгаз” не дозволяє встановлювати нові газові лічильники без попереднього проведення їх повірки на предмет відповідності, тому вони були лише наділені правом на повторне проведення зовнішнього огляду старого лічильника, а у разі згоди особи_1 – провести демонтаж і повірку старого газового лічильника для вирішення питання щодо його безкоштовної заміни (на свій газовий лічильник, в працездатність якого вони чомусь раніше уже втручалися).
Оскільки особа_1 являється важкохворим (про що показав начальнику служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О. та головному інженеру ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденко Д.О. відповідний медичний документ, і що саме тому він фізично не в змозі двічі відвідувати їх лабораторію), а також на підставі раніше укладених усних домовленостей між головним інженером ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденком Д.О. та його самоуправством (адже чинним законодавством не передбачено подібних вимог і зобов’язань споживача газу), особа_1 мусив відмовитися приймати участь у явних аферах головного інженера ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденка Д.О. та начальника служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О.
А саме, 22.09.2022 року особа_1 відмовився демонтувати старий газовий лічильник та передавати його уповноваженим працівникам АТ “Київгаз” для проведення повірки, адже на той момент уже був придбаним новий газовий лічильник і розхідний матеріал (тефлонова стрічка та перехідники) та уже була узгоджена процедура заміни старого газового лічильника на новий. При цьому, в цей день в присутності особи_1 ніяких актів даними представниками АТ “Київгаз” не складалося, а будь-яких приписів – не вручалося.
21.01.2023 року історія в точності повторилася за участю корупційних недоумків – начальника служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О. та головного інженера ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденко Д.О., що детально викладена 22.09.2022 року (дещо вище): до помешкання особи_1 знову прибули працівники ФЕГГ №1 АТ “Київгаз”, яких очолювали начальник служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О. та головний інженер ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденко Д.О., які взамін встановлення нового газового лічильника марки “Октава G-4” чомусь повторно запропонували демонтувати та провести повірку старого газового лічильника “Візар G-6” для вирішення питання щодо його безкоштовної заміни на свій користований газовий лічильник. І це попри те, що старий іржавий газовий лічильник марки “Октава G-4” має термін використання 22 роки.
Крім цього, Доценко В.О. і Давиденко Д.О. нарешті вказали справжню причину їх не бажання замінювати “старого” на “новий” газовий лічильник – через небажання “возитися” із зварювальним обладнанням, хоча для цього особа_1 за власні кошти дещо раніше уже придбав тефлонову стрічку та перехідники (з дюйма на 3/4 дюйма).
Відтак, 21.01.2023 року особа_1 відмовився демонтувати старий газовий лічильник та передавати його уповноваженим працівникам ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” для проведення повірки, адже на той момент уже був придбаним новий газовий лічильник і розхідний матеріал (тефлонова стрічка та перехідники) та уже була узгоджена процедура заміни старого газового лічильника на новий.
При цьому, в цей день ніяких актів даними представниками АТ “Київгаз” знову не складалося, а будь-яких приписів – йому не вручалося.
Отож, начальник служби ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О. та головний інженер ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Давиденко Д.О. у стрімкому бажанні отримати хабара, заставили особу_1 покинути свою квартиру і проживати з вересня місяця 2022 року по теперішній день де-інде: від офісу власного приватного підприємства до офісів та квартир своїх знайомих. Своїми протиправними діями керівники ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О. і Давиденко Д.О. завдали особі_1 великої матеріальної і моральної шкоди, а також шкоди його здоров’ю.
Не бажаючи миритися із свавіллям, безчинністю і корупцією Доценка В.О. і Давиденка Д.О., а також із неодноразовими фальсифікаціями ТОВ “ГК “Нафтогаз України” не існуючого боргу за спожитий газ на загальну суму в 2621,83 грн. (а в 2021 році – приблизно на загальну суму у 1600 грн.), особа поскаржився на їх протиправні дії у майже усі правоохоронні органи (з вимогою відкрити на них низку кримінальних справ і відсторонити від займаних посад), до Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Уповноваженого по правам людини у Верховній Раді України та керівнику КМДА Кличку В.В., а також найняв адвоката для подачі цивільного позову.
У відповідь керівники ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Доценко В.О. і Давиденко Д.О. відреагували тим, що 24.07.2023 року, шляхом вчинення службових підроблень, перекрили увесь стояк газу, який харчував квартиру особи_1 та ще 6 сусідських квартир, мешканці яких не мали відношення до проблем особи_1, однак чомусь стали заручниками корупційно-свавільної системи Зеленського.
З рештою, у листі за вих. № 2487/09-3 від 24.07.2023 року заступник Голови правління з виробничих питань – головний інженер АТ “Київгаз” Рубський Олексій Іванович стверджує, що “…лічильник газу “Візар G-6” був установлений особі_1 в 2001 році. 22.09.2022 уповноваженими працівниками AT «Київгаз» було проведено обстеження внутрішньобудинкової системи газопостачання та газового обладнання за вищезазначеною адресою, за наслідками якого були встановлені факти грубого порушення вимог Правил безпеки систем газопостачання, Державних будівельних норм, Кодексу газорозподільних систем, а саме, що внутріньоквартирний трубопровід було зашито по всій його довжині, а вузол обліку природного газу змонтовано під раковиною кухні. Вищевказані порушення споживачем не усунуті до цього часу”.
Проте, це є зухвала брехня, адже жодних порушень з 2001 року по теперішній день у квартирі особи_1 виявлено не було. І доказом цьому являється відсутність актів виявлених порушень та приписів на їх усунення. І це попри те, що у 2005 та в 2012 (2013) роках лічильник газу “Візар G-6” був двічі демонтованим працівниками АТ “Київгаз” та успішно проходив планову повірку. А оскільки жодних відхилень в роботі “старого” газового лічильника “Візар G-6” лабораторія не виявляла, то його повторно було встановлено працівниками АТ “Київгаз” на його попередньому місці розташування. Крім цього, згідно укладеного в 2005 році Договору на постачання побутового газу, АТ “Київгаз” утретє комісійно перевіряло внутрішньоквартирну розводку газових труб та розміщення “старого” газового лічильника “Візар G-6” в помешканні особи_1, за наслідками чого ніяких порушень не встановила, відповідних актів не складала та приписів власнику квартири не вручала.
І що найголовніше, в квартирі особи_1 встановлені відеореєстратор, аналогові та айпі-відеокамери (з мікрофонами), які зафіксували той факт, що представники АТ “Київгаз” 16.09.2022 року, 22.09.2022 року та 21.01.2023 року, проводячи так звану комісійну перевірку, насправді не складали актів і не видавали приписів особі_1, а відтак вони є не спростовними доказами службових підробок Доценка В.О. і Давиденка Д.О., та перевищення ними своїх службових повноважень.
Крім цього слід зауважити, що особа_1 придбав дану квартиру у 2003 році з ремонтом та з тих пір будь-яких змін до неї не вносив, про що є свідки з числа сусідів, наявна технічна документація з БТІ, а також Договір купівлі-продажу цієї квартири з детальним її описом. Це також може бути підтверджено шляхом призначення та проведення судової хроно-експертизи, яка здатна на 100% встановити вік будівельних матеріалів та час виконання в даній квартирі ремонтних робіт.
Все це надало особі_1 привід звернутися до органів ГСУ НП України, СБУ, ДБР і НАБУ з вимогою провести судову хронологічну (будівельну)-експертизу та судову почеркознавчу експертизу, яка встановить час створення підроблених документів у БТІ і час виконання ремонту у вказаній квартирі. Крім цього, недоумок Рубський О.І. зазначає у своєму шахрайському листі, що “…уповноваженими працівниками AT «Київгаз» з представником балансоутримувача на 21.07.2023 року було призначене обстеження внутрішньобудинкової системи газопостачання та газового обладнання, встановленого в особи_1, але останнім не було надано доступу”. Однак, все це досі нічим не підтверджено та не спростовано, крім пустих слів шахрая Рубського О.І. Адже згідно вищевказаним законам, останній мусив попередити особу_1 рекомендованим лисом мінімум як за 2 тижні про надання повторного (четвертого) доступу до його квартири із зазначенням відповідних законів.
Більше цього, згідно регламенту вищеописаних законів, огляд внутрішньоквартирних газопроводів, газових приборів, каналів вентиляції та газових шахт в квартирах споживачів дозволено робити 1 раз у 12 місяців. А це в свою чергу означає, що станом на 21.07.2023 року ще не наступив час для проведення повторного огляду квартири особи_1, однак доказує наявність складу злочину в діях неадекватів і корупціонерів Рубського О.І., Доценка В.О. і Давиденка Д.О. – перевищення службових повноважень, вимагательство і переслідування.
Саме з цього приводу, на 30 день відсутності в його квартирі газу та відсутності газу у ще 6 квартирах його сусідів, в якості досудового урегулювання спору особа_1 зателефонував Доценку В.О. і Давиденку Д.О., однак у відповідь почув лише бредятину душевно хворих людей. Це саме особа_1 почув і від явної маразматички та клімактерички – виконуючої обов’язки головного інженера ФЕГГ №1 АТ “Київгаз” Афанасьєвої Руслани Олегівни, записи розмов з якими можна прослухати дещо нижче.
Враховуючи те, що В.Зеленський зовсім не поспішає відсторонювати від займаних посад корумпованих і безмозких колаборантів (Рубського О.І., Доценка В.О., Давиденка Д.О. і Афанасьєву Р.О.), які навіть толком не можуть брехати та вчиняти підроблення, то тим самим визнає свою причетність до даної корупційної піраміди в цілому або ж являється божевільним кокаїновим шизофреніком, місце якому давно уже у дурдомі або в тюрмі.
У відповідності до ст.68 Конституції України, кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. У відповідності до ст.64 Конституції України (Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією.
Отож, хіба не за ці стандарти права щодня і на протязі восьми років гинули в ОСС найперспективніша, найсвідоміша і найпатріотичніша молодь України та продовжують зараз гинути у російсько-українській війні? Аферисти Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєва Р.О. через свою тупість і протиправність напевно уже забули про героїзм Небесної Сотні і про десятки тисяч загиблих воїнів АТО, воїнів ЗСУ і бійців територіальної оборони, які віддали свої безцінні життя за право уцілілих рештків українського народу жити без ярма на шиї і у відповідності до існуючих стандартів міжнародного права, які віддали свої безцінні життя за право мізерних залишків українського народу жити у відповідності до європейських стандартів права.
Більше цього, недоумки Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєва Р.О. саме у такий спосіб сплюндровують добру пам’ять про загиблу Небесну Сотню і ветеранів АТО (ООС), воїнів ЗСУ і бійців територіальної оборони, нівелюючи своїми ганебними і протиправними діями героїчні досягнення українського народу. Сподіватимемося, що у м.Києві знайдуться виживші ветерани АТО (ООС), учасники Майдану, воїни ЗСУ і бійці територіальної оборони, які щодня випускатимуть дурну кров колаборантам Доценку В.О., Давиденку Д.О. і Афанасьєвій Р.О. по законам воєнного часу, якщо Кабінет Міністрів України, Президент України, Верховна Рада України і Голова КМДА не хочуть реагувати на їх підривну діяльність, корупцію, саботаж і державну зраду у визначений законом спосіб.
Вищенаписане дає підстави вважати, що ганебні потвори Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєва Р.О. вчинили умисні кримінальні правопорушення, які передбачені ч.2 ст.367, ч.1 ст.396, ч.2 ст.366, ч.2 ст.364, ч.2 ст.368, ч.1 ст.396, ч.2 ст.256, ст.356, ч.2 ст.15, ч.4 ст.27 КК України. Однак, якщо врахувати ще й те, що протиправна діяльність Доценка В.О., Давиденка Д.О. і Афанасьєвої Р.О. є частиною громадської діяльності особи_1, яка делегована йому Міністерством юстиції України, то любі неправомірні дії Доценка В.О., Давиденка Д.О. і Афанасьєвої Р.О. по відношенню до особи_1 слід розцінювати як такі, що направлені на умисне перешкоджання виконанню його громадських обов’язків і тягнуть за собою додаткову кримінальну відповідальність, передбачену ст.170 КК України. Крім цього, як для даного випадку, протиправні дії Доценка В.О., Давиденка Д.О. і Афанасьєвої Р.О. являються антидержавними, що направлені на підрив довіри громадськості до суб’єктів приватного господарювання та керівників держави в цілому, що явно на руку зовнішнім ворогам нашої держави. Колаборанти Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєва Р.О. через підривну співпрацю з зовнішнім ворогом, вчиняють службові підроблення та самоуправство, допускають у своїй роботі недбалість, халатність і бездіяльність, культивують і поширюють корупцію, займаються вимагательством і переслідуванням громадських діячів, приховують вчинені злочини своїх колег, надають допомогу організованим злочинним угрупуванням, деморалізують воїнів ЗСУ і бійців територіальної оборони, наражають ЗСУ на поразку у війні з Росією, перешкоджають діяльності громадських організацій. Виродки Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєва Р.О. умисно вчиняють злочини на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, а також державній, економічній і інформаційній безпеці України. Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України має жорстоко каратися, поки повторно не розпочалися воєнні дії в м.Києві. Навмисна протидія нинішній державній політиці Доценком В.О., Давиденком Д.О. і Афанасьєвою Р.О. вже розчарувала частину українців у нинішньому курсі нашого уряду та призводить до агресивної настроєності населення. Зазначене підтверджує, що в діяльності шахраїв Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєвої Р.О. наявний склад додаткового кримінального правопорушення, що передбачене ч.1 ст.111 і ч.1 ст.111-1 КК України. Таким чином, відомості щодо вчинення кримінальних правопорушень зрадниками Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєвою Р.О. містять всі ознаки злочину, що передбачені ч.2 ст.367, ч.1 ст.396, ч.2 ст.366, ч.2 ст.364, ч.2 ст.368, ч.1 ст.396, ч.2 ст.256, ст.356, ч.1 ст.111, ч.1 ст.111-1, ст.170, ч.2 ст.15, ч.4 ст.27 КК України та підлягають невідкладному внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань і є підставою для початку проведення досудового розслідування. З цього приводу були подані відповідні заяви до ГСУ СБУ, ГПД НАБУ, ГСУ ДБР та ГСУ НП у м.Києві про вчинені аутистами Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєвою Р.О. кримінальних правопорушень. Крім цього, були подані два цивільні позови проти AT «Київгаз» на загальну суму у 5 мільйонів грн. Очікуємо результатів адекватного реагування керівників ГСУ СБУ, ГПД НАБУ, ГСУ ДБР та ГСУ НП у м.Києві стосовно вчасності внесення відповідних відомостей до ЄРДР та об’єктивних результатів проведеного досудового розслідування, а від цивільного суду – правосудних рішень. Також очікуємо резонансу небайдужої міжнародної і української громадськості та належної реакції не корумпованого мас-медіа.

Рубський-О.І.-підроблення-документу

повідомлення_Доценко В.О., Давиденко Д.О.

Підписатися
Сповістити про
11 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юля
9 місяців тому

А я і без зневажливої до кандидата у народні депутати записаної на його телефон аудіо-розмови з цими трьома нелюдами давно зрозуміла, що ватники Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєва Р.О. являються провокаторами і корупціонерами. Ці три дуріки навмисно заважать волонтерам виконувати свою безпосередню місію по допомозі фронту і теробороні (ознаки ст.170, 364 КК України) і заслуговують того, що б наші бійці ЗСУ повідрізали їм їх свинячі голови! Навіть лист адвокату і текст об’яви одне одному суперечать: причини перекриття газу у них вказані зовсім різними. То вони перекрили газ у причині проведення випробування труб на міцність, то у причині виявлених порушень… Читати далі »

Ростя
9 місяців тому

яка ж все таки коротка пам’ять у старої клімактеричної шльондри – головного інженера Афанасьєвої? і взагалі, хто її поставив керувати цілим районом Києва, якщо вона встигла забути всього за один день про що клятвенно обіцяла кандидату у депутати до українського парламенту 9 скликання? третина житлового будинку півтори місяці потерпає без газу, а вона, смердюча єврейська сучара, нібито являється диспетчером з обслуговування молодих хвойд по вул. Окружній в Києві, спілкується у такій розпусницькій формі: “Любчику”, “не тренди”, запишись “після дощику у четвер”… цих недорозвинених сук мало що розчленяти потрібно під час наявної війни, але їх усіх недороблених байстрюків!

Соломон
9 місяців тому

Виходить так, що Доценко В.О., Давиденко Д.О., Афанасьєва Р.О. і Шостак взагалі безмозкі тварюки!? Якщо уважно почитати текст об’яви від газовиків УЕГГ-1 та лист адвокату то відразу стане зрозуміло, що допуск до квартири 45 все-таки був! Інакше як комісія стверджувала б, що ними були виявлені порушення, да ще з детальним їх описом? Що б щось побачити – потрібно було спершу попасти у кватиру, я так розумію. А це означає, що в квартирі 45 газовики були. Да і на відео-домофоні це добре видно (із позначками дат та часу), як ці три йобані остолопи заходять до квартири, а значить – були там… Читати далі »

Павло
9 місяців тому

Я перелопатила три відео і три статті з так іменованої газової проблеми і прийшла такого висновку: якщо з 12.09.2022 року і станом на мінус один день від запису цієї шизофренічної телефонної розмови, смердючі козли Доценко В.О., Давиденко Д.О., Афанасьєва Р.О., Рубський О.І., Бєляєв С.М., Чернишов О.М. і Вінграновський А.М. постійно відмовляли в особистому прийомі кандидату у депутати, а тепер, як на їх погляд, це уже являється однією з причин для поновлення газопостачання по стояку (так як потрібні ще там якісь акти розмежовування, чого при повторному підключенні газу вже законом не передбачено, і які у них давно є на руках, інакше… Читати далі »

Анна
9 місяців тому

У цих усіх аферистів Доценко В.О., Давиденко Д.О. і Афанасьєвої Р.О. таки пронос! Людина намагалася кожному з них задати одне і теж саме питання (чи є у них складеними та як слід зареєстрованими акти про виявлені порушення), а вони йому навіть рота не дають розкрити, відразу переводять розмову на іншу тему, погрожують кинути слухавку або взагалі белиберду починають якусь там нести! Цирк та й годі! Я так розумію, немає актів виявлених порушень – немає і самих порушень! В суд на них! Нехай платять збитки на мільйон. І то своїми коштами, а не державними. А ще краще, пора брати сокиру і… Читати далі »

Руся
9 місяців тому

йобані єврейські мразі! чому вони досі не відсторонені від займаних посад? з минулого року на усіх цих довбаних жидів-газовщиків відкриті карні справи за газові махінації та за підрив житлових будинків через неправильну (не щільну) установку муфт, які ставили їх працівники при демонтажі старих газових лічильників для проведення їх повірки. і взагалі, дуріка Зеленского пора гнати в три шиї з крісла президента! доки Льовочкін буде шинкувати нашим народним газом? доки Зеленский втіхаря буде продавати наш газ за кордон як власне майно? смерть підривникам і мародерам!

Мар'яна
9 місяців тому

всі ці жидівські потвори в телефонній розмові постійно брехали як собаки: які їх справжні ПІП та займані посади в структурі Київгаз, або навмисно перебивали і заговорювали зуби мужику, аби залишитися інкогніто! це ще раз доказує їх дебільність і неадекватність, адже правоохоронці дуже швидко і легко встановлять ці дані по фото, аудіозаписах і по відеозаписах! зажрались так, що їх мізки повністю перетворилися на свинячий жир! і все це винна корупція! інакше як пояснити те, що перекрито в домі лише один стояк, якщо порушення стосуються усього дому? хіба не всі газові стояки потрібно перевіряти на герметичність (які не перевірялися 22 роки в… Читати далі »

Майя
8 місяців тому

Як можна виправдати корупційну і свавільну діяльність цих російських запроданців, да ще під час війни? Невже у Києві не знайдеться жодного бійця ЗСУ чи активіста, який би повідрізав їх свинячі голови? Смерть тварюкам!

Мар'яна
6 місяців тому

Цих виродків замало повісити, їх потрібно розчленити і згодувати голодним песикам або свиням! Цеж потрібно було так примудритися, що б під час війни вимагати хабарі із непрацюючих і перестарілих громадян, безпричинно відключивши їм газ та примусивши замерзати в своїх квартирах? Бийте цю єврейську наволоч доти, поки вони не випустять свій поганий єврейський дух та не перестануть отравляти наше українське повітря!

Мар'яна
6 місяців тому

на кінець знайшлися толкові люди, які добилися відкриття на цю злочинну голоту Доценка, Давиденка і Афанасьєву кримінальної справи! тепер залишилося лише очікувати від слідчих, коли вони вирішать відсторонити цих виродків від роботи і кинуть їх у буцегарню авторитетним зекам на радість. в буцегарні дуже полюбляють відгодовані задки корумпованих чиновників! тому цих зажертих потвор зеки днями і безперервно трахати будуть у їх зажирілі дупи.

Надя
6 місяців тому

Ці єблани повністю забили хуй на Президента і на Кабмін! 7 квартир потерпають від відсутності газу на протязі 8 місяців, а ці смердючі падла лише думають про хабарі! Їм ніби насрати на кримінальні справи, які були відкриті у відповідь на їх безчинства! Чому на це свавілля не реагує жидівський уряд?